• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

UŠTEDITE: Kuvajte u mašini sa sudove! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanka Liza Kasali dosetila se kako da spoji lepo i korisno, tako da istovremeno dobija blistavo čisto posuđe i savršeno ukusan i zdrav obrok

  • 1

Zvuči pomalo bizarno, ali dok mašina za sudove pere vaše tanjire, čaše, escajg i lonce, istovremeno može da vam skuva vaše omiljeno jelo.

Preduzetna domaćica Liza Kasali patentirala je novu tehniku kuvanja koja se svodi na jednostavno pripremanje hrane na pari, koja pritom štedi struju. Sve što vam je potrebno jeste tegla ili šerpa koju je moguće hermetički zatvoriti ili vakumirana kesa i namirnice od kojih ćete napraviti fantastično ukusan i zdrav obrok za čitavu porodicu.

Pored sastojaka za ručak ili večeru, u mašinu slobodno stavite deterdžent koji će, dok se jelo kuva, oprati sve prljavo posuđe. Ova tehnika najbolje funkcioniše sa namirnicama koje se pripremaju na niskim temperaturama, ispod 75° C.

Već decenijama Liza eksperimentiše s kuvanjem u mašini za sudove, a njeni recepti obuhvataju pripremu jela poput ribe, teletine, kus-kusa, jagnjetine, tunjevine, pa čak i pojedinih deserta.

- Još jedna prednost je to što se, za razliku od klasične pripreme jela u rerni, miris hrane ne širi po kući - ističe Liza.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Overclocked

    16. septembar 2013. | 15:23

    Neka hvala

    Podelite komentar