SAVRŠENO BRIJANJE: Nežno, glatko i bez posekotina

Ukoliko nikako ne uspevate da se obrijete, a da pritom sebi ne nanesete manje povrede, na pravom ste mestu. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da sledećeg puta sve uradite kako treba

  • 0

Mnogi muškarci muče muke s brijanjem, s obzirom na to da ova akcija zahteva preciznu i čvrstu ruku. Dovoljan je samo jedan pogrešan potez, pa da se lice poseče, iritira i učini osetljivim sve dok rane ne zarastu. A kako ne bi dolazilo do toga, najbolje bi bilo da se držite sledećih pravila koja savetuju dva stručnjaka - brica Tomas Čung i dermatolog dr Džef Benabio.

Dr Benabio naglašava da pre brijanja treba oprati lice nekim od gelova za umivanje. Njih možete kupiti u svim boljim prodavnicama, a oni će pomoći da odstranite svu nećistoću i stare ćelije kože, pa će i brijanje biti jednostavnije.

Birajte britvice koje imaju manje žileta. Britvice sa dva žileta sasvim su dovoljne za osetljivu kožu jer će je teže povrediti i iziritirati. Ukoliko nemate problematičnu kožu, dobro ćete se obrijati i britvicom od tri žileta. Stoga izbegavajte britivice sa četiri i više žileta, jer ćete njima lakše iziritirati i oštetiti kožu.

Kremu za brijanje lakše ćete i ravnomernije naneti ako je prethodno zagrejete. Tubu s kremom samo ostavite u toploj vodi pre nego što krenete s brijanjem. Kremu na lice nanosite laganom masažom i ostavite da odstoji dva minuta pre nego što krenete s brijanjem. Koristite četkicu za brijanje u kružnim pokretima, jer ćete podići dlačice od kože i lakše ih obrijati.

Lakše je brijati se pod tušem. Osim što ćete izbeći prljavi umivaonik i čišćenje, brijanje će biti lepše jer će koža i dlačice omekšati od tople pare. Upravo je topla para razlog zašto su nekada na brade muškarcima u salonima stavljali tople peškire.

Britvicu po bradi povlačite u jednom smeru u jednom potezu i zatim je isperite. Ukoliko opet budete prolazili brijačem po već obrijanom mestu nanesite još kreme kako ne biste iziritirali kožu "na suvo". Da biste izbegli iritaciju kože ili urasle dlačice, uvek brijte u smeru rasta dlačica i pazite da britvice nisu tupe.

(Telegraf.rs/tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA