Šta sagoreva više kalorija – sport ili seks?

U istraživanju koje je sprovela grupa naučnika sa Univerziteta Kvebek u Montrealu, naučnici su došli do zaključka da vođenje ljubavi umerenim intenzitetom zahteva više energije i napora nego hodanje, ali ipak mnogo manje nego džogiranje

  • 1

Tokom jedne sedmice 21 par heteroseksualaca, starosti od 18 do 35 godina, na sebi su imali prikačene uređaje za merenje potrošnje energije, a pratio ih je tim stručnjaka za sportsku medicinu i seksologiju.

Tokom istraživanja, koje je sprovela grupa naučnika sa Univerziteta Kvebek u Montrealu (UQAM), mladi parovi su morali da trče 30 minuta umerenim tempom kao i da imaju seksualni odnos.

Muškarci su tokom 30-minutnog trčanja trošili u proseku 276 kalorija (ili 9,2 kalorije u minuti), a žene 213, pokazala je studija objavljena u časopisu PLoS ONE.

Gubitak kalorija tokom 25-minutnog seksualnog odnosa je bio drastično manji: 101 kalorija (4,2 kalorije u minuti) kod muškaraca, a 69 kod žena.

- Voditi ljubav umerenim intenzitetom zahteva više energije i napora nego hodanje brzinom od 4,8 kilometara na sat, ali ipak mnogo manje nego džogiranje - kazao je Entoni Karelis, jedan od autora studije.

Ipak, ništa ne objašnjava razliku u potrošnji kalorija između muškaraca i žena.

(Telegraf.rs / Izvor: B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA