≫ 

Oglasio se Ričard Grenel: Kurti pravi ozbiljnu grešku

Ričard Grenel je ponovio da je pozicija Vašingtona jasna i da podrazumeva da takse moraju u potpunosti da budu uklonjene

  • 2
Aleksandar Vučić, Ričard Grenel, Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Specijalni izaslanik predsednika SAD za odnose Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je da Sjedinjene Države ne podržavaju polovične mere Aljbina Kurtija.

Ričard Grenel je ponovio da je pozicija Vašingtona jasna i da podrazumeva da takse moraju u potpunosti da budu uklonjene, prenosi RTS.

 

- Ne podržavamo polovične mere premijera Kurtija. Naša pozicija je sasvim jasna: takse moraju u potpunosti da budu odbačene. Gosodin Kurti pravi ozbiljnu grešku – i to je gospodinu Tačiju u Beloj kući danas jasno stavljeno do znanja", naveo je Grenel na Tviteru.

Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije.

Ukoliko srpska strana pokaže dobru volju, od 1. aprila ukinućemo sve takse na period od 90 dana, rekao je Kurti.

Video: U drevnim srpskim Dečanima, Albanci pale srpske proizvode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    28. februar 2020 | 01:10

    Kojih 90 dana, mmogo si Kurti mali da bi uopste nesto pricao a kamoli ti neku svoju filozofiju da prodpas ukidaj te takse i zavezi.

  • Др

    28. februar 2020 | 06:21

    Јао, да нећете можда да га казните?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA