≫ 

Vučić: Srbija treba da ide napred, da sarađuje sa svima, ma koliko da nas napadaju

Vučić se osvrnuo na to što proteklih dana regionalni mediji pišu o njemu u negativnom svetlu

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su regionalni mediji krenuli u dogovorenu kampanju protiv njega, ali da na to "mora da se odgovori drugačije".

- Ta kampanja je suštinski protiv bilo čega u Srbiji i protiv srpskih interesa. Vidimo da ne postoji nikakav povod za to, ali je stigao politički nalog, zbog kog su svi mediji unisono postupili - rekao je Vučić.

Kako kaže, moramo da se ponašamo drugačije, da "ma koliko oni pričali o našoj agresivnosti koje nigde nema, mi nećemo da ih vređamo, već ćemo da radimo svoj posao".

- Ne odgovaram im kao predsednik Srbije koji može dobro da priča o onome što se događalo u istoriji. Ja ih razumem, ali da bi svi vi razumeli to što oni pričaju, treba da znate da im smeta jaka Srbija - rekao je Vučić.

Ističe da Srbija treba da ide napred, da sarađuje sa svima i da ma koliko da nas napadaju, moramo da radimo još više i jače.

Vučić se osvrnuo i na predstojeću posetu nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu.

- Ogromna je čast što Angela Merkel dolazi u Beograd i najduže ostaje u Beogradu. Imaćemo više sastanaka i večeru sa kancelarkom. Kada ima nešto da nam kaže, prebaci, ona to kaže. Ali nikada neću zaboraviti koliku nam je podršku dala 2015. godine kada su Hrvati uvodili sankcije protiv nas zbog migranata. Pre kraja meseca u dvodnevnu posetu Srbiji dolazi i Ursula fon der Lajen - rekao je Vučić.

Dodao je da naredne nedelje ide u diplomatsku posetu Turskoj gde ima sastanak sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom, a da nakon toga u Srbiju dolazi i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Video: Vučić: Molio sam ljude iz Leonija da nam pomognu sa otpuštenim radnicima iz Šinvona u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA