Uznemirujući podaci o klimatskim promenama: Pričamo o stotinama milijardi dolara

Klimatske promene naneće štetu svemu, od ljudskog zdravlja do infrastrukture i proizvodnje hrane

  • 0

Klimatske promene koštaće privredu SAD stotine milijardi dolara do kraja ovog veka, piše u najnovijem izveštaju američke vlade.

Klimatske promene naneće štetu svemu, od ljudskog zdravlja do infrastrukture i proizvodnje hrane, navedeno je u izveštaju, prenela je agencija AP.

U izveštaju, koji je na zahtev Kongresa izradilo više od 12 američkih agencija i sekretarijata, navodi se očekivani uticaj globalnog otopljavanje na sve delove američkog društva i u suprotnosti je s planovima američkog predsednika Donalda Trampa koji podstiče industriju fosilnih goriva.

Globalno otopljavanje će više od drugih pogoditi siromašne Foto: pixabay.com

Izveštaj upozorava da će globalno otopljavanje više od drugih pogoditi siromašne, naštetiti javnom zdravlju, oštetiti infrastrukturu, ograničiti dostupnost pijaće vode, izmeniti obale i izazvati porast troškova u brojnim industrijama, od poljoprivrede do proizvodnje energije.

Tramp je prošle godine najavio da će se SAD povući iz Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015. kojim se gotovo 200 država obavezalo na borbu protiv klimatskih promena.

Tramp smatra da taj sporazum šteti američkoj ekonomiji i ne pruža znatne koristi za okolinu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA