NAJBIZARNIJA STONOGA SE ZOVE ČETIRISTONOGA: Ima 414 nogu, a 4 pretvara u PENISE (FOTO) (VIDEO)

Osim velikog broja nogu, naučnike je iznenadilo i to što ima ekstremni odbrambeni mehanizam sa 200 žlezda koje prskaju otrov za odbranu od grabljivica

  • 2

Nova stonoga koju su otkrili u Kaliforniji druga je sa najviše nogu na svetu, ali ono što je naučnike začudilo je da četiri od njih može pretvoriti u penise, a brani se otrovnim žlezdama.

 

LJIGAVO STVORENJE SA 33 PARA NOGU: Otkriveno je u pećini u blizini Srbije, i zove se HAD!

 

Naučnici u Kaliforniji otkrili su novu vrstu stonoge koja bi ljudsko gađenje prema ovim stvorenjima moglo podići na sasvim novi nivo. Zove se illacme tobini, a posebna je po tome što ima ekstremni odbrambeni mehanizam sa 200 žlezda koje prskaju otrov za odbranu od grabljivica.

 

Čak ni to nije bilo dovoljno da se naučnici začude. Naime ova stonoga ima 414 nogu, a četiri od njih može da pretvori u penise.

 

Insekt spada u stonoge, člankonošce koji na svakom članku imaju po par nogu, ali među njima nije najbrojniji. Najviše koraka pravi illacme plenipes koji ih ima 750, a on je otkriven pod stenama u Silicijumskoj dolini.

 

Entomolog Pol Marek sa univerziteta Virdžinija Tek izjavio je kako nikad ne bi očekivali da će drugu najnogatiju životinju na svetu naći u pećini udaljenoj samo 240 kilometara.

 

Tobin može da proizvodi svilu kao i njegov rođak sa više nogu, a za otkriće je zaslužna biologičarka Džin Krejča.

 

Zbog osetljivosti samog nalazišta tačnu lokaciju pećine u kojoj su otkrili ovu životinju još kriju.

 

Snimak ove neobične stonoge pogledajte ovde:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr  / Foto: zookeys.pensoft.net)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA