REVOLUCIJA U PISOARIMA: Našli način kako da ne prskate okolo

Meka površina sve rešava

  • 2

Ćak i kada sve uradite "po propisima" dok stojite nad pisoarom u javnim toaletima, nešto uvek krene po zlu. Ali, sada se pojavilo rešenje i za taj "problem".

TAKTIČKI: Gde stojite kod pisoara dok vršite malu nuždu?

Mislite da je ovo običan pisaor? E, pa, prevarili ste se. Ovo je nešto još bolje (FOTO)

Muškarci koji mokre stojeći, a naravno, to radi većina njih, ne uspevaju uvek da pogode u metu, tako da se često desi da urin završi na zidu ili podu pored pisoara. Pošto muškarcima ne pada napamet da sednu na WC šolju dok obavljaju malu nuždu, izumitelji su širom sveta pokušali da dođu do rešenja. Izgleda da su pronašli jedno.

Istraživači na univerzitetu u Oksfordu su izneli jednostavno rešenje u jednom naučnom časopisu - što mekša površina, manje kapljica može da izleti iz pisoara. Dakle, neće biti toliko prskanja sa strane i problem će biti rešen.

Za ovu priliku, istraživači su koristili kameru sa visokom rezolucijom koja može da uspori snimak do te mere da se vidi tačno gde koja kapljica završi! Utvrđeno je da kapi koje padnu na mekšu površinu koriste 70 odsto veću kinetičku energiju da se pretvore u manje kapljice nego na tvrdoj površini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA