≫ 

Najbizarniji "lov" ikada: Amerikanac skuplja mrtve životinje na putu, pa ih poslužuje porodici i gostima za večeru (FOTO)

Divljač prikupljena na putu tradicionalno je deo njihove božićne večere

  • 1

Rafe Karol iz američke države Vašington odlučio je da uštedi na kupovini hrane za svoju porodicu (i goste) tako što skuplja tela pregaženih životinja na putu i koristi njihovo meso za ishranu

Divljač prikupljena na putu tradicionalno je deo njihove božićne večere, a kaže da su gosti često šokirani kad čuju šta su pojeli, ali još ih više iznenađuje da je hrana vrlo ukusna.

- Uglavnom se čude zbog toga što skupljam leševe jer misle da na putevima stradaju samo ververice i rakuni. Neki ljudi me ismejavaju zbog toga i zovu seljačinom koja se hrani sa puta, ali ja ne vidim ništa loše u tome - rekao je on.

Kad mu je bilo samo deset godina, njegov je otac pronašao mrtvog jelena na putu i pripremio ga za večeru, a sin se toga setio kad se tek oženio i kada mu je bio potreban novac.

- Imali smo jako malo novca i nije mi palo na pamet da odbijem besplatnu hranu - priznaje on.

Njegove tri ćerke tako su odrasle na ishrani baziranoj na mesu životinja koje je nalazio na putevima, prenosi Index.hr.

- Jako sam ponosan što svojoj porodicu snabevam hranom. Naravno da ne bih doneo ništa što nije istog kvaliteta kao meso koje možemo da kupimo u radnji. Vrlo brzo naučite da razlikujete meso koje se može upotrebiti od onog koje nije zdravo. A ako ja to ne uzmem samo će propasti. Tako da uglavnom uzimam sve što nije pokvareno ili previše oštećeno - ispričao je Rafe.

Iz tela jelena dobije oko 30 kilograma mesa kojim se njegova porodica hrani mesecima, ali najveći "ulov" mu je bilo telo mrtvog medveda.

- Od njega smo dobili 55 kilograma mesa, a iskoristili smo i mnogo masti. Nešto od sala sam dao i prijateljima koji su od njega napravili sapun ili bi pržili krafne na toj masti", objasnio je on i dodao da medvjed ima okus sličan svinjetini.

Porodica prokockala psa, jedva ga spasili iz mesare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sale

    1. novembar 2018 | 15:59

    Hoće li se ovi naši pomodarci koji prihvataju sve sa zapada i ovoj grozoti privoleti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA