≫ 

Jerusalim u panici: Tri biblijska predskazanja o kraju sveta ostvarila se jedno za drugim. Zmija je bila poslednja (VIDEO)

Apokalipsa je sve bliža, tvrde pojedini jevrejski učenjaci i nude dokaze

  • 19

Zmija koja je juče izmilela iz Zida plača u Jerusalimu podigla je buru u glavnom gradu Izraela, jer je po nekim jevrejskim učenjacima to treći znak da je kraj sveta blizu.

Ovaj znak došao je posle rođenja crvene junice i riba koje su je pojavile u Mrtvom moru. Pojedini proučavaoci Biblije sada strahuju da je reč o tri dokaza da se apokaliptična proročanstva jedno za drugim ispunjavaju.

Video zmije koja izlazi iz Zida plača, a onda juri goluba podelili su mnogi jevrejski blogeri.

- Zloslutno znamenje, personifikovano zmijom iz Edena, ponovo će se javiti u danima pre Mesije - naveo je portal "Breaking News Israel".

Oni dodaju da je golub koga je uplašila zmija pokazatelj da živimo u "opasnim vremenima".

RIBE U MRTVOM MORU

Prošlog meseca je izraelski fotoreporter Noam Bedein objavio slike živih stvorenja u malim vrtačama oko Mrtvog mora. On tvrdi da je na ispom mestu uočio i biljke.

U Bibliji piše da je zemlja na kojoj su se nalazili Sodoma i Gomora nakon njihovog uništenja postalo neplodnja pustinja. Po mnogima baš se tu sada nalazi Mrtvo more.

Pogled na Mrtvo more sa planine Sodom. Foto: Wikimedia Commons/Someone35

Jezekilj, sveštenik i jedan od proroka Starog zaveta, govorio je da će pred kraj svet slane i puste vode ponovo biti pune života. Za ovu njegovu rečenicu sada su se uhvatili mnogi učenjaci.

- I sve životinje što se miču kuda god dođu ove reke, biće žive i biće veliko mnoštvo riba, jer kad dođe ova voda onamo, druga će postati zdrava, i sve će biti živo gde ova reka dođe - piše u 47 glavi knjige Jezekilja.

Jezekilj je pričao o kraju sveta Foto: Wikipedia/Matthaeus Merian

Bedein je rekao lokalnim medijima da kada dođete do Mrtvog mora, najniže tačke na Zemlji, vidite da se to poročanstvo ostvaruje.

- Ovo mesto je prokleto u biblijskim vremenima, a sada možete da dođete ovde, istražujete vrtače i vidite ribe u mestima gde je nivo ovde opao - o svemu tome pričao je Jezekilj, da će zemlja procvetati kada se Jevreji vrate - rekao je on, prenosi "The Sun".

CRVENA JUNICA

Mesec dana pre riba još jedan događaj uzburkao je javnost željnu apokalipse - prva "crvena junica u 2.000 godina" rodila se u Izraelu.

I u hrišćanstvu i u judaizmu rođenje crvene junice u Svetoj zemlji je jedno od glavnih pokazatelja bliskog kraja sveta.

Nakon "pažljivog ispitvanja" teleta, rabini stričnjaci potvrdili su da je ova kravica "održiv kandidat za biblijsku crvenu junicu".

Šta mislite o ovome? Koliko puta ste do sada čuli ove najave kraja sveta?

VIDEO: Kako Srbi slave Vaskrs u Jerusalimu?

(D.D.S./ The Sun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • brana

    3. novembar 2018 | 20:34

    Okle zmija na vreloj steni?!Cudo!Okle ribe u vodi?!Cudo!Okle braon tele?!Cudo!Pa mi Srbi zivimo u najcudnijem svetu alo su ovo cuda,mi smo apokalipsu odavno ispratili i zivimo u paklu vec par hiljada godina...

  • stvarno?

    4. novembar 2018 | 09:32

    dobro je. parovi i slichne gluposti se nece vishe emitovati.

  • u pauzi

    4. novembar 2018 | 08:20

    Svasta je moguće. Ali Ne verujem u sve ovo iz razloga sto je danas lako moguce poturiti/podvaliti a sa svrhom, jer danasnji svet zaista je preterao u svakom smislu: duhovnom i ekstremisti kojima nista nije sveto javili su se u svim religijama da to dokazuju pljujuci tudje,pa sexualnom: sex se koristi u svrhu samozadovoljstva a ne samozadovoljavanja, sex danas je postao nesto potpuno normalno za koristenje a bez mesanja duhovnog u sve i da to treba praktikovati sa zenom koju voliš ali ne i devojkom itd ako me razumete. Onda ziveti mirne savesti vise ne postoji: ponasanje coveka je svedeno da gs ni duhovni covek ne moze obrazivati jer je previse marketinga oko njega pa se preslikava i poistovećuje sa istim smatrajuci da je to normalno itd. Toga boze me prosti, svi bi para bez rada i zalaganja. Svi bi zadovoljstva preko tudjih ledja. Svi bi da budu a naustrb nejakih ili na silu. Ego je u visine otisao da ne smes nikome nista reci jer ponos je podivljao do te mere da postajes alergican i na samog sebe. Ma uzas jedan! Zato me i ne cudi ovo podmetanje, da se covek zapita sta sam ja najblizem svom (svojoj porodici siroj i užoj i prijateljima koje znam, koji me znaju). Coveku ne treba puno ako cemo iskreno al eto,coravoj kvocki ne vredi drobiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA