Zatvorena kompanija u kojoj su radnici dobijali batine: Terali su ih da piju urin i jedu bubašvabe, a to nije sve (VIDEO)

Kompanija nije isplatila plate radnicima poslednja dva meseca, a osoblje se bojalo da govori strahujući da će izgubiti zarađeni novac

  • 4

Uprava jedne kineske kompanije je zatvorena jer je terala radnike koji nisu ispunili zadatu prodajnu kvotu da piju urin i jedu bubašvabe.

Policija je pokrenula akciju nakon što su se pojavili snimci radnika koje tuku opasačem i koji piju žutu tečnost. Na društvenim mrežama objavljeno je da su radnici terani da jedu bubašvabe ako ne bi ispunili kvotu.

Na jednom snimku se vidi kao radnik stoji u sredini kruga dok ga udaraju opasačem. Na drugom snimku vidi se kako radnici kompanije koja se bavi renoviranjem kuća u gradu Guižou piju žutu tečnost iz plastičnih čaša u isto vreme držeći nos zapušen.

Na snimku šefovi govore radnicima da će morati da pojedu bubašvabe zbog svog lošeg učinka. Tri šefa su zatvorena na pet i deset dana zbog ovog incidenta. Postojali su i drugi oblici sramoćenja i ponižavanja radnika, uključujući pijenje vode iz šolje u toaletu, kao i sirćeta ili su morali da obriju glavu.

Kompanija nije isplatila plate radnicima poslednja dva meseca, a osoblje se bojalo da govori strahujući da će izgubiti zarađeni novac. Ovo je poslednji u nizu slučajeva kineskih firmi koje pribegavaju neobičnim merama da osramote, kazne ili ohrabre svoje radnike.

Ranije su zabeleženi slučajevi da se radnici međusobno šamaraju u cilju jačanja motivacije, da ih teraju da puze na putu ili da ljube kante za smeće, a sve u svrhu kazne ili takozvanog "tim bildinga", odnosno jačanja odnosa među kolegama.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • JA

    7. novembar 2018 | 16:40

    Zelim toj kompaniji i njihovim rukovodiocima da prodju mnogo gore nego sto su maltretirali jadne radnike

  • 8527 godina

    8. novembar 2018 | 15:28

    Mi nemamo taj problem jer su zuti,crveni,crni,plavi.... istrebili sve fabrike,centre,imanja,sluzbe,zadruge, institucije. Od 20ih je privreda uveliko mrtva, niko nije mrdnuo od tad. Drugo otkad je kaplar Tito poceo da naseljava podanicku klasu u Nemacku, tad je zvanicno poceo tkz. odliv mozgova.

  • Leonora

    8. novembar 2018 | 13:54

    Polako,doci ce ovo i kod nas.Poceli su sa pampersom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA