≫ 

ISRPAVKA Pola ljudi, pola majmuni snimljeni na Tajlandu su ipak samo ljudi

Snimak neobičnog prizora osvanuo je na Fejsbuku i odmah je postao viralan

  • 6

Grupa turista na Tajlandu je tokom vožnje kajaka u provinciji Krabi ugledala nepoznata stvorenja nalik majmunima i ljudima, kako drže neki ritual unutar pećine. Na kraju se ispostavilo da je reč o umetničkom performansu.

Snimak neobičnog prizora osvanuo je na Fejsbuku i odmah je postao viralan. Na njemu se vidi grupa malih stvorenja, dok se na licima turista vidi čuđenje.

Prema svedočenjima očevidaca, stvorenja su držala neki oblik ceremonije ili rituala, prenosi Dejli star.

- Vozili smo kajak kada smo naleteli na bizaran prizor u blizini pećine, Stvorenja su izvodila nekakav ritual u vodi skoro pola sata - rekao je Jemail Kavaja, mladić koji je snimio video.

Nakon što su svetski mediji objavili ovu vest, „Snopes“, globalna fact-checking organizacija, u analizi je naveo da je reč o umetničkom performansu autorke Tori Vranes iz Norveške, koji je izveden na Tajlandu, tačnije na lokaciji Krabi ispred pećine Phra Nang.

„Kao najvažnija međunarodna izložba savremene umetnosti na Tajlandu, Kancelarija za savremenu umetnost i kulturu (OCAC), Ministarstvo kulture u Bangkoku, organizuje Prvo tajlandsko bijenale. Kao nacionalna inicijativa savremene umetnosti, organizaciona institucija bijenala planira odabrati različite gradove i lokacije na Tajlandu za svako izdanje. Za razliku od klasičnih muzejskih izložbi, prvi bijenale u Tajlandu će biti izložen na otvorenom, na prirodnim lokacijama u Krabi. Krabi, sa svojim veličanstvenim planinama, prekrasnim plažama, zapanjujućim obalama i stotinama plodnih ostrva, zaista je čudesna zemlja Andaman. Performans, koji je kreirala Vranes, delimično inspirisan i trolovima iz norveškog folklora, postavljen je izvan pećine Phra Nang. Na Instagram profilu autorice, nalaze se i fotografije kreiranja i šivenja kostima koji su korišćeni tokom performansa".

Napomena: U prvobitnom tekstu objavljena je nepotpuna informacija o "bizarnim stvorenjima" na Tajlandu koji su zaprepastili turiste, bez navođenja da je reč o umetničkom performansu. Tekst je naknadno dopunjen i navedeno je da je u pitanju umetnički performans, a ne čudna stvorenja.

VIDEO: Drekavac, Bukavac i sa njima Babaroga lede krv u dečijim žilama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA