Majmuni izgrizli ženu na smrt, a samo nekoliko dana ranije su oteli i ubili bebu: Građani u strahu od podivljanih životinja

Napad je prijavljen policiji sledeće večeri, a onda su u gradu organizovani protesti

  • 2
Florida, divlji majmuni

Foto: Tanjug/AP

Žena (59) iz Indije je primenula nakon što su je majmuni izgrizli nasmrt i to samo nekoliko dana nakon što je beba oteta i ubijena u istom gradu, za šta su isto odgovorni majmuni, prenosi Dejli Mejl.

Sanjul Pandej je otišla na polje u blizini svoje kuće u gradu Agra, a onda je napadnuta i ubijena oko 11:30 časova u ponedeljak.

Rođaci su je pronašli sa teškim povredama i odveli su je do obližnje bolnice, ali je ona iskrvarila do smrti.

Napad je prijavljen policiji sledeće večeri, a onda su u gradu organizovani protesti.

Majmuni su zaštićena vrsta u Indiji u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja, što znači da ne mogu da ih prebace izvan njihovih staništa, niti da ih sterilišu ili ubiju.

Majmuni su zaštićena vrsta u Indiji u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja Foto: Pixabay

Aktivisti za zaštitu životinja pozivaju da majmuni budu premešteni i da se prikupe sredstva za njihovu sterilizaciju, kao i za kompenzaciju za žrtve.

Ovo se dogodilo nakon što su majmun izgrizao i ubio bebu. Majka deteta Neha je dojila sina Aruša kada je majmun ušao u njen dom u Agri.

Otac bebe kaže da su on i njegova supruga jurili majmuna. Beba je ostavljena na komšijskom krovu, ali je tada već bilo kasno.

- Glavna vrata su bila otvorena i moja supruga je dojila našeg sina. Iznenada je ušao majmun i zgrabio je bebu za vrat. Pre nego što je Neha mogla da shvati šta se desilo, majmun je odve naše sina.

Jurili smo ga, a majmun je dete ostavio na krovu, međutim, već je bilo kasno. Aruš je iskrvario i nije više ima puls - rekao je otac.

Odveli su bebu u bolnicu, ali je dečak proglašen mrtvim.

Lokalno stanovništvo je prijavilo da je isti majmun pokušao da napadne devojčicu (14) pre nego što je napao ovu bebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA