Roditelji su je ostavili kao bebu, niko nije hteo da je usvoji jer joj je koža prekrivena krljuštima

Zbog retkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nišina koža puca i lomi se, što je veoma bolno

  • 1
Nisha Lobo devojčica Indija genetski poremećaj

Printskrin: BBC

Niša Lobo pati od retkog genetskog poremećaja kože. Kada je imala samo nedelju dana, roditelji su je ostavili u sirotištu u Bengaluru, u indijskoj državi Karnataka.

Niša ima poremećaj koji se zove "lamellar ichthyosis", što znači da ima kožu kao što imaju ribe.

- Moja koža je prekrivena krljuštima i stalno se ljušti. Jednostavnim rečima, moja koža je previše tesna za moje telo - kaže za BBC devojčica.

Zbog retkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nišina koža puca i lomi se, što je veoma bolno.

Niko nije želeo da usvoji devojčicu sa tako specijalnim potrebama, osim doktora koji je radio tamo. Nišu je prihvatio u svoju porodicu.

- Videli smo devojčicu koja je bila u veoma lošem stanju. Nije imala očne kapke, oči su joj krvarile, koža joj je bila u užasnom stanju - rekla je Aloma Lobo, njena majka.

Ona se prisetila kako je njihova druga ćerka jednostavno podigla Nišu, zagrlila je i rekla joj: "mama, hajde da je vodimo kući".

- Niša ne dozvoljava da joj ovo stanje utiče na život - rekla je majka.

Kada izađe napolje, ljudi jednostavno ne mogu da sklone pogled sa nje.

- Neke ljude uplaši moj izgled, a šta ja tada uradim? Nasmejem im se, a oni mi ponekad uzvrate osmehom - rekla je devojčica.

Niša je ispričala kako je uspela i da omekša četvoro dece, koji su stalno gledali u nju u crkvi.

- Mahnula sam im. Prvog dana nije bilo nikakvog odgovora, ali su vremenom i oni meni počeli da mašu. A onda su jedne nedelje dotrčali i seli pored mene - otkrila je devojčica.

Kada pogledate njene fotografije, vidite devojčicu koja je uvek nasmejana, a njen otac tvrdi kako su puno naučili od nje.

Zbog svog stanja, Niša se nikada nije žalila.

- Nikada se nisam žalila na Boga, zato što nisam videla razlog za to. Dao mi je sve što mi je potrebno. Ne mislim o sebi kao o osobi koja ima problem i ne vidim razlog zašto ne bih bila srećna - zaključila je devojčica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marija P.

    8. decembar 2019 | 18:25

    To je Covek!! To je doktor!!! A ne ovi nasi koji su prodavali decu! Zaprljali su jednu profesiju koja je trebala da bude najcasnija, najhumanina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA