≫ 

Dali joj pogrešnu anesteziju pre operacije: Pacijentkinja vrištala u sali, doktori je nisu čuli

Bolnica je priznala odgovornost i uputila izvinjenje pacijentkinji jer je preživela stres

  • 2

Bolnica u Somersetu u Engleskoj priznala je da je došlo do propusta u radu nakon što ih je jedna pacijentkinja tužila da su joj dali pogrešnu anesteziju pred operaciju, te je ostala budna tokom čitave procedure.

Žena, koja je želela da ostane anonimna, rekla je da su joj umesto totalne dali epiduralnu anesteziju, zbog čega je bila budna i osetila svaki rez. Ona tvrdi da je p0čela da vrišti čim su joj zasekli stomak, ali da je lekari nisu čuli zbog maske za kiseonik i zavese koja joj je bila postavljena kod glave.

Bizaran incident dogodio se 2018. godine, a žena je tužila bolnicu za pretrpljeni strah i stres. Advokat tužilje rekao je da njegova klijentkinja od tada ima košmare gotovo svakodnevno.

On je rekao i da je sam hirurg bio iznenađen kad mu je rečeno da će pacijenktinji sa epiduralnom anestezijom raditi laparoskopsku intervenciju.

Iz bolnice su saopštili da im je žao zbog svega što se dogodilo.

"Izgleda da je došlo do problema u komunikaciji među osobljem, zbog čega je korišćena pogrešna anestezija", saopštili su iz bolnice.

Pacijentkinja kaže da će imati doživotne traume zbog svega što se dogodilo.

"Prvi rez su napravili kod pupka, i sve sam osetila. Odmah sam počela da vrištim, ali me nisu čuli. Stalno imam košmare u kojima ležim na stolu i vrištim od bolova dok je gomila ljudi oko mene i niko ne reaguje", rekla je žena.

Lekari su primetili da nešto nije uredu sa pacijentom tek kada su aparati pokazali povišen krvni pritisak i tahikardije.

Lekar koji je izveo hirurški zahvat je rekao da je i sam bio iznenađen što je u papirima navedeno da se laparaskopska procedura radi sa epiduralom, jer je to zaista retka praksa. Međutim, umesto da donese odluku i naloži uvođenje u totalnu anesteziju, on je započeo proceduru.

Video: Devojčici od 12 godina odstranjeno 3.5kg kose iz stomaka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tamo Neko

    11. decembar 2019 | 09:38

    E tesko nama.Nedaj boze da dospemo u njihove ruke samo

  • 👽

    11. decembar 2019 | 11:03

    Ove što su nezadovoljni srpskim lekarima da Bog da da ih ovakvi leče.🎃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA