≫ 

"Žrtva" koronavirusa: Pojela slepog miša i navukla gnev Kineza, a evo i zašto

U kontroverznom videu Mengjun je ispričala fanovima da meso slepog miša ima sličan ukus kao piletina, kao i da je jako hranljivo

  • 3
Kineskinja, koronavirus, slepi miš Foto: Printscreen/Youtube

Vang Mengjun, Kineskinja koja ima popularnu emisiju o putovanjima, javno se izvinila celom svetu pošto je se ponovo pojavio njen stari video iz 2016. godine na kom je rukama rastrgala slepog miša i pojela ga.

Video je ponovno postao aktuelan zbog širenja koronavirusa, odnosno sumnje da je sve počelo na pijaci u Vuhanu, gde se kao hrana prodaje više od 100 vrsta divljih životinja, među kojima su i slepi miševi.

Naučnici su prvih dana objavljivali informacije da je virus krenuo od zmija i slepog miša, pa je tako video na kom Mengjun jede tu životinju samo dodatno rasejalo sumnje da je koronavirus nastao zbog tog specijaliteta u Kini.

U kontroverznom videu Mengjun je ispričala fanovima da meso slepog miša ima sličan ukus kao piletina, kao i da je jako hranljivo. Zatim je uhvatila životinju za krila i rastrgla je, a kasnije raspolovila i ostatak.

- Žao mi je, oprostite mi molim vas. Nije trebalo da pojedem tog slepog miša - objavila je Mengjun u javnom pismu, a njen video snimljen u Palauu izazvao je brojne negativne komentare.

Video je snimljen kako bi predstavila lokalne specijalitete, a Mengjun je inače proglašena za jednog od 30 najuspešnijih kineskih poduzetnika koji imaju manje od 30 godina. U vreme snimanja klipa, imala je 26 godina.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA