≫ 

Đaci dobili domaći zadatak da istraže ubistvo dečaka kog su mučili vršnjaci, roditelji u šoku

Slučaj o kom se govori dogodio se 1993. kad su dva dečaka otela dvogodišnjeg Džejmsa Baldžera iz šoping-centra, a onda su ga mučili i na kraju ubili

  • 1
ispit, matematika, geometrija, prijemni, škola, domaći zadatak Foto: Pixabay

Otac je ostao u stanju šoka kad je video šta je njegov 12-godišnji sin dobio za domaću zadatak te se požalio da će "dečak zbog ovog nedeljama imati noćne more".

Rob Greg iz britanskog Oksfordšajera na Tviteru podelio je fotografiju domaćeg zadatka svog sina u kojem se traži da deca istraže jedan od najstrašnijih slučajeva ubistava koji je svojevremeno potresao Britaniju. Radi se o ubistvu dvogodišnjeg Džejmsa Baldžera, kog su mučila i ubila dva starija dečaka: Robert Tompson i Džon Venejbls, obojica 10-godišnjaci.

- Ne mogu da verujem da škola od 12-godišnjaka traži da ovo istražuju. Moj mali će zbog ovoga nedeljama imati noćne more. Neverovatno je da misle da je ovo prikladno da se da deci. Ako mora da uči o tome, to bi trebalo da se napravi pažljivo, a ne samo da im se da domaći zadatak i reći im da istraže na internetu - požalio se otac.

U napomeni uz zadatak objašnjeno je da su učenici ovaj zadatak dobili u sklopu religijskog projekta o dobru i zlu, a deca su dobila zadatak da istraže "respektabilne izvore poput Bi-Bi-Si-ja" kako bi izbegla neprilične informacije.

Različite reakcije povodom žalbe oca

Slučaj o kom se govori dogodio se 1993. kad su dva dečaka otela dvogodišnjeg Džejmsa Baldžera iz šoping-centra, a onda su ga mučili i na kraju ubili. Na internetu mogu da se pronađu prilično uznemirujući detalji o slučaju. Objava zabrinutog oca naišla je na različite reakcije drugih roditelja. Dok su se jedni složili s njim da je to neprikladno, drugi su tvrdili da nemaju ništa protiv da njihova deca uče o tome.

- Moja ćerka pohađa istu školu i ja nemam nikakvih problema s ovim istraživanjem. Smatram da je dovoljno zrela da je ovo ne preplaši ili uznemiri, mislim da je u stanju da analizira činjenice. Verovatno su izabrali ovaj slučaj jer su u njega uključena deca njihovih godina - prenosi Miror reči jedne majke.

O svemu se oglasila i škola Kuper u čijem se nastavnom programu našao ovaj zadatak.

- Godinama koristimo ovaj slučaj u lekciji o dobru i zlu. Od učenika tražimo da u tom kontekstu istraže koncept zla kako bismo mogli da raspravljamo na određenom primeru nego da koristimo samo opšte filozofske koncepte. Zbog prigovora nekolicine roditelja ove godine smo odlučili da povučemo ovaj primer iz lekcija i domaćih zadataka - navodi se u saopštenju policije.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA