Hteo da uda maloletnu ćerku da bi spasao obraz zbog zgažene krave

Policija sprečila venčanje u poslednjem trenutku

  • 2

Jedan otac u indijskoj državi Mahda Pradeš bio je prinuđen da uda svoju maloletnu ćerku kako bi "spasao obraz" jer je zgazio kravu.

Kako je krava sveta životinja u Indiji, otac je morao da okaje grehe i spase selo nedaća tako što će svoju ćerku "prineti kao žrtvu" i udati je. Srećom, policija je saznala za ovaj suludi čin i na vreme sprečila venčanje, prenosi Indian Ekspres.

U Indiji je običaj da se kazne oni koji ubiju kravu tako što krivca okupaju u reci Gang, ili ga nateraju da napravi feštu za čitavo selo. Nekada zahtevaju i da krivac naredi udaju najmlađe ćerke, bez obzira na to koliko ima godina, jer vernici smatraju da je to jedini način da se krivac, ali i čitavo selo "očiste od greha".

B. D. je pokušao da uradi prva dva, ali su seljani od njega zahtevali da preda ćerku i uda je.

B. D. je slučajno udario tele motociklom pre nekoliko meseci i priznao je "strašan zločin". On se ponudio da se okupa u reci Gang i da pripremi gozbu za sve komšije iz sela, ali meštani za to nisu hteli ni da čuju, već su bili izričiti i zahtevali su od njega da uda najmlađu ćerku.

Venčanje je trebalo da se obavi prošlog petka, srećom, neko je javio policiji i venčanje je sprečeno u poslednjem trenutku. Kada je policija upala u selo otac je uporno tvrdio da je devojčica punoletna, te je rekao da policija nema šta da se meša. Međutim, kako je neuk i nepismen nikako nije mogao da dokaže da je dete punoletno. Papir koji je gurnuo policajcima u ruke bila je zapravo detetova krštenica u kojoj je navedeno da je devojčica rođena 1. januara 2007. godine, što znači da ima svega 13 godina.

- Celo selo se sjatilo da prisustvuje ceremoniji, čak su došli i rođaci iz okolnih sela. Čekao se samo dolazak mladoženje. Srećom, policija je na vreme reagovala - rekla je portparolka Organizacije za zaštitu žena u Indiji.

(I. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA