≫ 

"Kakva je ovo seks makarena"? Uložili 2,5 miliona u projekat o prevenciji nasilja, svet im se smeje

Promotivni spot opštine postao predmet izrugivanja na društvenim mrežama

  • 2

Vlasti u Finskoj našle su se na udaru nakon što je otkriveno da je uloženo oko 2,5 miliona evra u kampanju za prevenciju nasilja nad ženama, a pri tom je jedan od spotova sa glavnom porukom žrtvama urađen kao da nije uložen ni evro.

Video "plesa bezbednosti", ili kako su ga mnogi nazvali "seks makarenom" već danima je predmet podsmeha na društvenim mrežama. Snimak koji je nastao u okviru projekta finske opštine Oulu sve je osim prikladan za kampanju u koju je uloženo 2,5 miliona evra.

Cilj projekta je da se skrene pažnja na nasilje nad ženema, pogotovo na seksualno zlostavljanje žena. Projekat je pokrenut nakon što je u ovoj opštini prošle godine prijavljen niz incidenata koji uključuju seksualno nasilje. Kako su žrtve bile i devojčice, opština je htela da napravi "edukativan i zanimljiv" video koji će ilustrovati devojčicama i ženama kako da prepoznaju seksualno zlostavljanje.

Međutim, snimak koji je objavljen umesto da deluje edukativno i da inspiriše žene da prijave zlostavljanje, naveo je sve građane Finske, ali i ostatka sveta, da se najstrašnije šegače u vezi sa ovim na društvenim mrežama.

Snimak je postavljen i na popularnoj platformi TikTok, a Finci su ogorčeni kako on izgleda.

- U pitanju je projekat vredan 2,5 miliona evra, koji bi trebalo da pomogne da se izborimo sa serijom silovanja. Evo gde ode novac. Ubijte me - samo je jedan od komentara na video koji je izazvao buru u javnosti.

- Kakva je ovo seks makarena i čemu ovo služi? - pitali su pojedini korisnici.

Kako se vama čini snimak? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • GagiBL

    2. mart 2020 | 21:43

    Boze mene je sramota sto sam ovo gledao😮😮😮 Ovo je ocajno, i sad recite da samo kod nas ima debilnih pranja novca...

  • Perke

    2. mart 2020 | 16:24

    Ovi su nadmasili i nase NVO..m

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA