≫ 

Par koji je dobio blizance razmišljao da im da imena Korona i Kovid

Kada su tri dana kasnije napustili bolnicu, odlučili su da taj predlog neće razmatrati jer ne žele da njihova deca dobiju imena po bolesti

  • 2
BEBA BEBE DECAK I DEVOJCICA BLIZANCI

Foto: Shutterstock

Nakon što je novinska agencija iz Indije objavila vest da su roditelji u ovoj zemlji odlučili tek rođenim blizancima dati imena Korona i Kovid, ustanovljeno je da su ipak odustali od ovog predloga.

Majka (27) je prvo rekla za agenciju PTI da će ovo biti njihova imena zasad, ali da je moguće da će ih promeniti kasnije, prenosi "Raša tudej".

- Kada je i bolničko osoblje počelo da ih zove Korona i Kovid odlučili smo da im zaista damo takvo ime. Zaista je virus opasan, ali je epidemija naterala ljude da se fokusiraju na sanitarije, higijenu - rekla je ona, preneli su mediji.

Kada je naknadno reporter India Today kontaktirao roditelje, oni su mu rekli da je osoblje bolnice predlagalo da decu nazovu Korona i Kovid. Međutim, kada su tri dana kasnije napustili bolnicu, odlučili su da taj predlog neće razmatrati jer ne žele da njihova deca dobiju imena po bolesti.

U Indiji je zabeleženo preko 2.500 slučajeva korona virusa, a umrle su 72 osobe.

Napomena: Prvobitni tekst dopunjen je informacijom da su roditelji ipak odlučili da deci ne daju imena Korona i Kovid. Naime, u članku koji je preneo i naš portal tvrdi se da je par iz indijskog grada Raipura odlučio da svojim blizancima, devojčici i dečaku, da imena Korona i Kovid. U kasnijoj ispravci i dopuni objavljenog teksta, navedeno je da su roditelji odlučili da taj predlog neće razmatrati.

Video: Trudnica se porodila ispred lifta naočigled prolaznika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 🇷🇸

    3. april 2020 | 12:00

    U ime oca i sina....😵

  • Pa da

    3. april 2020 | 12:08

    Kao nekada u SR sto su davali ime Vuk, da dete "ne pojede veštica" ili nema druga "zla sila"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA