≫ 

Panika u Španiji: Meštani u reci videli nilskog krokodila koji rado jede ljude, jure ga dronovima

Policija ima teoriju o tome kako je zver dospela u reku

  • 1
Krokodil

Krokodil Foto: Pixabay/miniformat65

Policija i službenici specijalizovani za zaštitu divljih životinja na severozapadu Španije su u potrazi za životinjom za koju očevici tvrde da je nilski krokodil.

Stanovnici španske regije Kastilja i Leon upozoreni su da se ne približavaju obalama reke Pisuerge nakon što su vlasti dobile tri dojave kako je u njoj viđen najveći afrički gmaz, piše Jutarnji.hr.

Policija i stručnjaci za divlje životinje izjave očevidaca su shvatili ozbiljno, pa je krenula opsežna potraga koja uključuje i pretragu terena čamcima i dronovima.

Francisko Sančez, policajac iz grada Simankasa, tvrdi da je video životinju u subotu oko 14 sati i to upravo zbog dojave da je krokodil viđen na tom području.

- Bio je to krokodil, velik oko 1,5 do dva metra. Video sam kako se kreće kroz vodu pre nego što je nestao u dubini. Nikad pre nisam bio toliko blizu krokodilu - rekao je Sančez.

Otkrio je i jednu od teorija kako se ovaj gmaz, koji inače živi u Africi, našao u španskoj reci.

- Moguće je da ga je neko držao u svom domu te da je pušten kad je postao prevelik - izjavio je ovaj policajac.

Nilski krokodil koji slobodno pliva rekom Pisuergom uzbunio je lokalne stanovnike jer se radi o popularnom odredištu za rekreativne ribolovce i plivače.

Nilski krokodil može da naraste do šest metara dužine, a može da teži i do 750 kilograma. Prema nekim procenama, svake godine ta životinjska vrsta ubije oko 200 ljudi.

Video: Rika krokodila protiv cvrkuta ptica: Da li ste ikada čuli ovakav životinjski orkerstar?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA