Virus uništio i zabavne parkove: Zabranjena vrištanja na rolerkosterima jer tako se prenosi korona

Zabavni park u Japanu uveo zabranu vrištanja posetilaca da se ne bi širio korona virus

  • 2
Rolerkoster

Rolerkoster / Foto: Unplash/Matt Bowden

Posetioci zabavnih parkova u Japanu i adrenalin džankijevci koji obožavaju rolerkostere i ludačke vožnje više neće smeti da vrište, jer tako mogu da šire koronu.

Naime, zaposleni u parkovima apeluju na posetioce da se suzdrže od bilo kakvog izražavanja emocija koje može dovesti do kapljičnog ili vazdušnog prenosa korona virusa sa jedne na drugu osobu.

Ova odluka stupila je na snagu nedugo pošto je doneta mera zabrane skandiranja i aplaudiranja na fudbalskim utakmicama i drugim sportskim manifestacijama. Šta više, navijačima je zabranjeno i da podižu šalove sa oznakama svog tima i na taj način im pruže podršku.

Vidite našeg šefa? E, tako se ponašajte

 

Kada je početkom juna otvoren jedan od najvećih zabavnih parkova u Japanu, oni koji su hteli da se voze čuvenim rolerkosterom Fudžijama, koji ide i do 130 kilometara na čas i ima propadanja od 70 metara u jednom delu vožnje, doživeli su neprijatno iznenađenje - rečeno im je da ne smeju da vrište tokom vožnje.

Revoltirani ovakvim naređenjem zaposlene su pitali kako zamišljaju da to izvedu. Ubrzo im je stigao odgovor i u to u vidu video snimka, na kom se vidi kako dvojica menadžera zabavnog parka, čeličnog izraza lica, kreću na ludu vožnju i "skamenjeni" ostaju do samog kraja.

- Odgledajte ovaj snimak i trudite se da se ponašate isto tako - rekli bi zaposleni sa osmehom.

Potom su pokrenuli na društvenim mrežama kampanju #Mao (ozbiljno lice), da bi naveli posetioce da postavljaju slike i snimke svojih zaleđenih faca, a najbolji bi osvojili besplatnu vožnju u parku.

Portparol parka "Fuji Q", rekao je za Guardian da je kampanja naišla na odličan odziv, ali da i dalje ima pojedinih korisnika koji su veoma nezadovoljni zbog novih pravila.

U Japanu su do danas otvoreni gotovo svi zabavni parkovi, međutim u njima je obavezno nošenje maske i držanje socijalne distance.

Ovog meseca svoja vrata otvorio je i Diznilend u Tokiju.

Video: Ovako se pravi deci fobija od rolerkostera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA