≫ 

U stanu čuvenog influensera našli 37 miliona dolara u kešu: FBI ga kidnapovao, samo je osvanuo u SAD

Advokat influensera Hushpuppi tvrdi da su njegovog klijenta kidnapovali agenti FBI

  • 4
Hushpuppi Foto: Instagram/Hushpuppi

Čuveni influenser na Instagramu Ramon Olorunva Abas, poznatiji kao Hushpuppi, uhapšen je sa još jednim mladićem u junu u Dubaiju, a 3. jula se pojavio pred sudom u Čikagu.

Ono što je zanimljivo jeste da Ujedinjeni Arapski Emirati nemaju sporazum o ekstradiciji sa SAD, te nije najjasnije kako je Hushpuppi, inače državljanin Nigerije, dospeo u SAD. Policija u Dubaiju tvrdi da je Hushpuppi izručen, a sa druge strane Amerikanci tvrde da je influenser proteran i da se ne zna kako je tačno završio u rukama američkih vlasti.

Gal Pisecki, koji zastupa čuvenog influensera, ubeđen je da njegov klijent nije prebačen iz jedne zemlje u drugu na legalan način. Šta više, veruje da su ga kidnapovali agenti FBI.

- Nije bilo izručenja, nikakvih zakonskih radnji. Ne postoje sudski spisi, jednostavno neko je pozvao nekog u FBI. On nije građanin SAD, američke vlasti apsolutno nemaju nikakvu jurisdikciju nad njim - kaže Pisecki za BBC.

Kako prenose mediji, Hushpuppi je uhapšen zbog sumnje da je "prao novac". FBI veruje da je ukrao na stotine miliona dolara uz pomoć hakovanja i preusmeravanja komunikacije velikih kompanija.

S druge strane, njegov advokat tvrdi da je Hushpuppi, koji je na Instagramu poznat po fotografijama luksuznog života, svoj novac zaradio legalno i da se ne bavi kriminalnim radnjama.

- On je influenser, na društvenim mrežama ga prati više miliona ljudi koji ga poštju i vole. To je sve - kaže Pisecki.

 
 
 
View this post on Instagram
Can’t let corona turn me handicap indoors. Gotta do a corona stroll lol #Bugatti #RichardMilleA post shared by HUSHPUPPI (@hushpuppi) on

Kada su agenti FBI, zajedno sa Interpolom upali u stan u kom je influenser boravio, navodno su zaplenili 37 miliona dolara u kešu, 13 luksuznih automobila, 21 kompjuter, 47 mobilnih telefona i navodno adresar sa 2 miliona kontakata žrtvi.

- Da je Dubai hteo da ga izruči izručili bi ga u Nigeriju, ne u SAD - tvrdi advokat.

Video: Sećate li se seksi Lucije? Pogledajte kako vežba u izolaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • N.S.

    13. jul 2020 | 14:45

    Nije platio kiriju SAD

  • Djoka iz NY

    13. jul 2020 | 14:53

    Papi je odsvirao svoje. Na kog se FBI namerači taj je završio karijeru jer FBI nikad ne hapsi bez čvrstih dokaza.

  • alal vera alal vera

    13. jul 2020 | 16:09

    to vec nije mali privrednik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA