≫ 

Žalila se na bol u grlu, pa je začudilo šta su joj lekari izvukli iz krajnika

Devojka je mislila da je reč o običnoj prehladi, a ispostavilo se da joj bol u grlu prouzrokuje nešto mnogo opasnije

  • 0
grlo, bol, prehlada Foto: Pixabay

Devojka (25) iz Tokija, koja je verovala da boluje od prehlade, obratila se lekarima zbog jakog bola u grlu. Međutim, ispostavilo se da bol prouzrokuje nešto sasvim drugo.

Lekari bolnice Sveti Luka su joj iz levog krajnika izvukli živog crva. Crnog crva, dugog gotovo četiri centimetra, lekari u uklonili pincetom, a odmah nakon toga bol je prestao.

Crv je bio dugačak 38 milimetara i 1 milimetar širok, a nakon što je izvađen iz krajnika, još je bio živ, piše Guardian.

Kako navode, iz grla devojke je izvućen okrugli crv nematoda, jedan od nekoliko parazita koje ljudi mogu da dobiju ukoliko jedu sirovu ribu ili meso.

Devojka je lekarima potvrdila da je pet dana pre uklanjanja crva jela sašimi, japanski delikates koji se sastoji od sveže sirove ribe ili mesa narezanog na tanke šnite koji se umaču u sojin umak.

Naučnici su utvrdili da je devojka progutala larvu crva, koji je potom krenuo da raste u njenom grlu. U posebnoj studiji, koja je objavljena u jednom naučnom magazinu, navode da je sve više ovakvih slučajeva širom sveta, s obzirom na to da su suši i sašimi postali planetarno popularni.

Navodno ovo može da se dogodi i ljudima koji jedu nedovoljno pečeno meso.

Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA