≫ 

Srbinova najluđa ponuda šokirala Austrijanku: "Nudio mi je brdo luka za vredan instrument"

Austrijanka je dala oglas da prodaje svoj kontrabas, a onda joj je stigla poruka jednog Srbina koja ju je ostavila u šoku

  • 1
Kontrabas, crni luk Foto-montaža: Pixabay

Hajdi S. iz Austrije umalo je pala sa stolice kada se na oglas za prodaju kontrabasa javio jedan Srbin koji je, kako ga je razumela, instrument želeo da plati crnim lukom.

Hajdi (57) unazad godinama svira kontrabas, ali je sada odlučila da povuče ručnu, s obzirom na to da njena profesorka više ne može redovno da joj drži časove, a i zbog posla više nema dovoljno vremena da vežba. Kako instrument ne bi stajao u kući i skupljao prašinu, Austrijanka je odlučila da postavi oglas za prodaju. Za kontrabas je tražila 4.500 evra.

Mnogo se zainteresovanih javilo na oglas, ali je svakako Hajdi najviše šokirala ponuda jednog Srbina.

- Javio se jedan srpski poljoprivrednik, čiji sin studira u Beču i treba mu dobar kontrabas. Pitao me je da li može da mi plati  lukom - priča Hajdi za Heute.

Austrijanki ništa nije bilo jasno, pa je počela da se objašnjava kako bi trebalo da joj pošalje najmanje šleper crnog luka, količina koja njoj svakako u životu ne treba.

Međutim, na kraju se ispostavilo samo da je došlo do nesporazuma jer Srbin ne govori nemački, pa se verovatno uz pomoć rečnika dovijao kako da se javi na oglas.

- Izgleda da je njemu trebalo samo gudalo, a iz nekog razloga naša reč za gudalo se na srpski prevodi kao luk, ali onaj drugi luk, ne luk za jelo. Kako god, na kraju smo se sporazumeli - objasnila je Hajdi.

Nije otkriveno da li je Srbin došao do gudala ni gde je na kraju završio kontrabas. Zna se samo da se Hajdi smejala, baš kao da je očistila šleper crnog luka.

Video: Filharmonija poručuje – Muzika svuda: Iznenadni koncert Beogradske filharmonije na ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • power

    12. novembar 2020 | 13:53

    Nisam siguran da bi se bas smejala da je istovarila šleper luka ! Verovatnije je da bi psovala !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA