≫ 

Monolit već godinama stoji u američkoj pustari? Puta nigde okolo, sada tek kolaju teorije

Metalni objekat nalazi se 1,5 kilometara od najbližeg puta

  • 3

Nije prošlo puno vremena od otkrića misterioznog monolita u američkoj državi Juta, a korisnici Reddita već su locirali njegov položaj, koristeći Google Earth.

Podsećamo, metalni objekat visine 3,6 metara pronašla je grupa biologa u nepristupačnom i opasnom području, tokom praćenja divokoza. Iako je vest obišla svet brzinom svetlosti, služba Department of Public Safety (DPS) nije želela da otkrije lokaciju, kako ljudi ne bi pokušali da dođu do monolita, i ugroze svoju bezbednost.

Uz današnju tehnologiju, dostupnu običnom čoveku, teško da ovakav izazov može da izmakne. Google Earth arhiva (satelitskih snimaka) ukazuje da je monolit postavljen u periodu između avgusta 2015. i oktobra 2016.

Metalni objekat, duboko ukopan u zemlju, nalazi se 1,5 kilometara od najbližeg puta, što unosi još veću misteriju, prenosi Futurism.

- Neko je imao dovoljno vremena i alata, poput mašine za sečenje kamena, da ukopa monolit i obezbedi njegovu strukturu. U relativnoj blizini postoji put, ali preneti opremu, agregat i objekat takvih dimenzija… Zaista interesantno - izjavio je portparol DPS-a, preneo je Objektiv.

Čitava priča podseća na Kjubrikov film “2001: Odiseja u svemiru”, pa se spekuliše da je poduhvat izveden u njegovu čast. Ne treba zaboraviti brojne teoretičare zavere i “vanzemaljsku vezu”.

Pojedinci ukazuju na poznate umetnike, koji su raniji imali slične projekte. Spominje se pokojni Džon Mekkreken i njegove minimalistične “plank” skulpture.

Video: Istina više nije negde tamo: Vanzemaljci postoje, potvrdio Pentagon i objavio snimke NLO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA