≫ 

Ubrizgao "magične pečurke" u venu, počele da mu rastu u krvi: Lekari mu jedva spasli život

U krvi pacijenta počele su da rastu halucinogene pečurke, nakon što je čovek prethodno sebi ubrizgao čaj u venu

  • 0
Magične pečurke Foto: Tanjug/AP

Muškarac (30) proveo je tri nedelje u bolnici u Nebraski nakon što su lekari otkrili da mu kroz krvotok teku "magične pečurke", koje je prethodno sebi ubrizgao u venu, piše NY Post.

Pacijent, koji boluje od bipolarnog poremećaja, se nadao da će intravenoznim ubrizgavanjem rastvora pečuraka u krvotok ublažiti simptome. Članovi njegove porodice rekli su lekarima da je nedavno prestao da uzima prepisane lekove za bipolarni poremećaj i raspoloženje mu je variralo između depresivnog i maničnog stanja.

On je doktorima rekao da se na taj potez odlučio kada je onlajn pronašao izveštaje koji su opisivali potencijalne terapeutske efekte halucinogena, poput LSD i "magičnih pečuraka". Skuvao je "čaj" od njih, koji je potom filtrirao kroz pamučnu tkaninu, pre nego što ga je ubrizgao u krv.

Narednih dana postao je letargičan i osećao mučninu, a koža je počela da mu žuti. Ubrzo je dobio dijareju i počeo da povraća krv. Nakon toga, porodica ga je odvezla u bolnicu, gde su doktori primetili da takođe ne može ni da na bilo koji način razumno komunicira. Više organa, uključujući bubrege i jetru, počelo je da mu otkazuje i prebačen je na intenzivnu negu. gde je proveo više od nedelju dana.

U krvi mu je otkrivena bakterijska i gljivična infekcija, što je značilo da su "magične pečurke" koje je ubrizgao počele da mu rastu u krvi.

Osim što su odmah počeli da mu daju antibiotike i antifungalnih lekova, lekari su morali da ga stave i na respirator jer su u pluća počela da mu otkazuju zbog sakupljanja tečnosti u njima.

Video: Lekar izveo neviđenu intervenicju: Muškarac se žalio na bol i svrab u ušima, a u njima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA