Demolirali radio stanicu zbog "glasne muzike": Rulja upala i sve uništila

Rulja pokušala da napadne druge dve obližnje radio stanice, ali ih je policija zaustavila jer je stigla na vreme

  • 0
Radio, radio stanica, studio

Foto: Pixabay

Besna rulja demolirala je lokalnu radio stanicu u severnom Avganistanu prošle nedelje, nakon što je lokalni imam podsticao nasilnike, tvrdeći da glasna muzika koju pušta radio stanica "smeta njegovim molitvama", preneo je AP.

Međunarodna asocijacija novinara (IFJ) je osudila napad koji se dogodio prošlog petka u gradu Kunduz, glavnom gradu provincije Kunduz, citirajući Mohsen Ahmada, direktora oštećenog Zohra radija.

- Rulja nam je uništila tehničku opremu, zbog čega smo morali da prekinemo emitovanje na nekoliko časova - rekao je on i dodao da niko nije povređen u napadu.

Sigurnost novinara u Avganistanu mora da bude glavni priritet avganistanske vlade, ocenio je IFJ, čije je sedište u Briselu.

Asocijacija nezavisnih avganistanskih novinara je otkrila da je ista rulja pokušala da napadne druge dve obližnje radio stanice, ali ih je policija zaustavila jer je stigla na vreme.

Video: Korona nam ne može ništa: Masovne molitve bez distance u Avganistanu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA