≫ 

Ubila žirafu, izvadila joj srce i pozirala sa njim: Lov je na poklon dobila za Dan zaljubljenih

Rekla je kako je dve godine čekala da ulovi starog mužjaka žirafe te tvrdi da se lovom na divlje životinje jača njihova genetika i sprečava izumiranje

  • 20
Lov na žirafe žirafa Južna Afrika

Foto: Facebook/Merelize van der Merwe

Merelize Van Der Merve, 32-godišnja Južnoafrikanka, ovih je dana objavila na društvenim mrežama fotografije na kojima pozira s mrtvom žirafom koju je ustrelila u lovu koji joj je, kao dar za Dan zaljubljenih, platio njen suprug. Njeno poziranje s mrtvom životinjom izazvalo je burne reakcije, a naročito fotografije na kojima se Van Der Merve slikala sa srcem mrtve žirafe.

- Jeste li se ikada zapitali koliko je veliko žirafino srce? Apsolutno sam oduševljena svojim velikim poklonima za Dan zaljubljenih - napisala je uz sliku na kojoj u rukama drži ogromno srce izvađeno iz tela ubijene žirafe.

Borce za prava životinja naziva "mafijom"

 

Na komentare besnih aktivista za zaštitu životinja, ova Južnoafrikanka je odgovorila kazavši da "održivi lov pomaže očuvanju divljih životinja u Južnoj Africi, stvara nova radna mesta i doprinosi turističkoj industriji".

U izjavi za Mirror organizacije za zaštitu životinja naziva "mafijom prema kojoj nema poštovanja".

Posted by Merelize van der Merwe on Saturday, February 13, 2021

 

 

Van Der Merve, koja vodi farmu citrusa na severu Južne Afrike, tvrdi da će smrt 17-godišnjeg mužjaka žirafe stvoriti priliku "da novi mužjak preuzme stado i omogući mu novu jaku genetiku".

Ispričala je kako je sa suprugom u početku nameravala da Dan zaljubljenih provede u nekom odmaralištu, ali promenili su planove nakon što je izrazila želju da ide u lov na žirafu. Taj “užitak” njen je suprug platio 1.500 funti.

- Godinama sam čekala svog savršenog mužjaka žirafe. Što je stariji, to mu je koža tamnija. Obožavam kožu žirafe i činjenicu da je to kultna životinja u Africi - rekla je.

"Bez lova bi divlje životinje postale bezvredne i izumrle"

 

Od kože ubijenog mužjaka žirafe Van Der Merve planira da napravi prostirku, a rekla je kako je njen lov toga dana "omogućio posao za 11 ljudi i osigurao meso za lokalno stanovništvo". Po njenom mišljenju, zabranom lova divlje životinje "postale bi bezvredne i izumrle bi".

Posted by Gerhardt Nell on Saturday, February 13, 2021

 

 

- Lov je pomogao da se mnogo vrsta vrati s ruba izumiranja - tvrdi ona, prenosi Magazin.hr.

S njom se ne slažu aktivisti iz organizacije Born Free za borbu protiv trofejnog lova na divlje životinje. Oni odbacuju tvrdnje zagovornika lova na trofeje da time "podupiru očuvanje životinja i lokalne zajednice".

- Lov na trofeje okrutno je vraćanje u kolonijalnu prošlost, a ciljanje određenih životinja (obično onih s najupečatljivijim osobinama poput najvećih kljova ili najgušćih griva) narušava životinjske zajednice i ima negativne učinke na njihovu populaciju i čitav ekosistem - poručili su iz organizacije Born Free.

Video: Žirafa pobegla iz kamiona za transport i istrčala na autoput

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA