≫ 

Pokušali da ubiju mlađeg brata jer je homoseksualac: U zločinu hteo da im pomogne i drug

Jedan brat osuđen je na 14 godina zatvora, a drugi na šest

  • 0
Policija, hapšenje, maloletnik Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Shutterstock

Okružni sud u Tel Avivu osudio je 27-godišnjeg mladića na 14 godina zatvora i kaznu od 26.350 evra, nakon što je priznao da je pokušao da ubije maloletnog brata zbog njegove seksualne orijentacije.

Drugi brat (30), koji je takođe priznao da je učestvovao u zaveri, osuđen je na šest godina zatvora i novčanu kaznu, preneo je danas "Džeruzalem post".

Prema presudi, njih dvojica su pokušali da ubiju maloletnog 16-godišnjeg brata u omladinskom centru, gde se sakrio zbog seksualne orijentacije.

Prijatelj braće, koji je isto priznao zaveru i osuđen je za pomaganje i sabotažu sa namerom na pet i po godina zatvora.

Prema optužnici koju je sastavio tužilac Dia Ben Asa iz Tel Aviva, jedan od braće otkrio da seksualni odnos između mlađeg brata i drugog muškarca.

Dve godine kasnije, mlađi brat je pokušao da podnese prijavu policiji i pobegao je iz doma, ali ga je stariji brat pronašao.

Nešto kasnije, prema optužnici, braća su došla do hostela gde se krio mlađi brat, a jedan od njih ga je napao i izbo nožem nekoliko puta.

U presudi se navodi da je osumnjičeni počinio zao, okrutan i gnusan kriminalni akt, koji podriva moralne vrednosti društva, kao i da je hteo da ubije mlađeg brata nožem, ubadajući ga iznova bez milosti, u različite delove tela i ignorišući molbe žrtve da stane".

Video: Hapšenje osumnjičenog za ubistvo rođenog brata u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA