Luka i njegova žena nisu hteli da prodaju kuću za 700.000 evra, razlog je bizaran

Poznati sajt za oglašavanje nekretnina odlučio je da sa svoje platforme skine ovaj oglas jer se njihove vrednosti kose sa vrednostima kompanije

  • 16

Luka Vajthaus i njegova supruga Džoana odbili su da prodaju svoju kuću iz snova u Suriju jednom paru jer se to kosi sa njihovim hrišćanskim uverenjima.

Gej par bio je neprijatno iznenađen kada im je saopšteno da ne mogu da kupe kuću vrednu 650.000 funti (oko 700.000 evra) zbog svoje seksualnosti.

Oni su preko interneta pokušali da zakažu gledanje ove kuće, ali kada su pročitali odgovor ostali su u šoku. Vlasnici kuće si im pored negativnog odgovora poslali i odlomke iz Biblije.

Uz ove reference iz Biblije par je napisao da ne mogu da prodaju kuću dvojici muškaraca koji žive u gej zajednici.

Poznati sajt za oglašavanje nekretnina odlučio je da sa svoje platforme skine ovaj oglas jer se njihove vrednosti kose sa vrednostima kompanije.

Par je prvo mislio da je u pitanju šala

 

- U početku sam se smejao, mislio sam da je šala. Kada sam shvatio da nije bio sam jako uznemiren i ljut. Homofobija među ljudima još uvek postoji, to me je duboko povredilo, bio sam zaslepljen - rekao je jedan od mladića.

Luk i Laklan su već osam godina u vezi i planirali su da prošle nedelje posete ovu kuću. Kada su preko interneta pokušali da zakažu termin Luka i njegova supruga su tražili da im oni otkriju nešto o sebi.

- Napisao sam im da sam ja 37- godišnji TV producent, a da je Luk vlasnik jednog preduzeća. Oni su nam se tada zahvalili na odgovoru - rekao je Luklan, prenosi Dail Mail.

Kasnije su im odgovorili da se izvinjavaju ako su nametljivi, ali da žele jasno da im stave do znanja da nisu voljni da kuću prodaju gej paru.

- Pošto je to u suprotnostima sa učenjem o Božjoj reči, ostavljamo vam deo Biblije u kome možete da pročitate više o tome - pisalo je u nastavku poruke.

Luk je bio jako uvređen ovom porukom i odmah se požalio onlajn agentu nekretnina. Oni su odmah odlučili da povuku ovaj oglas jer su komantari vlasnika u suprotnosti sa vrednostima njihove kompanije.

- Hvala što ste podelili ovu poruku sa nama, žao nam je što ste imali ovakvo iskustvo. Ovaj stav se kosi sa našim stavovima i vrednostima. Vratićemo nadoknadu ovom paru, ne želimo da više sarađujemo sa njima - pisalo je u odgovoru kompanije.

Luk i Luklan, obojica poreklom iz Adelaida u Australiji očajnički pokušavaju da nađu zajednički dom, nakon što su tokom karantina bili razdvojeni.

- Tokom korona virusa bili smo razdvojeni. On je bio u Americi, a ja ovde, bili smo primorani da se rastanemo. Ovo je bila jedina kuća koju smo želeli da pogledamo. Radovali smo se obilasku ovog vikenda. Od kako sam se pre osam godina javno deklarisao kao član gej populacije nikada nisam imao negativnih komentara. Diskriminacija postoji, a ja nisam bio svestan toga - rekao je Luk.

On je dodao da čak iako se par bude izvinio oni neće želeti da pogledaju kuću.

- Sada tražimo nešto drugo. Nećemo da dozvolimo da nas ovo omete u našim planovima o kupovini kuće - rekao je on.

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA