PETA poziva žene da uskrate ljubav muškarcima koji jedu meso: "Njihovi gasovi izazivaju efekat staklene bašte"

Iz organizacije za zaštitu životinja upućen apel da muškarci "mesadžije" budu kažnjeni uskraćivanjem intimnih odnosa

  • 8
Praseće Pečenje Foto: Nikola Tomić

Vreme je da uskratite intimne odnose muškarcima koji jedu meso. Budite odgovorne! Ovo je možda jedino rešenje da se spreči klimatska katastrofa – apeluju iz organizacije za zaštitu životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

- Svi ih poznajemo – muškarci iz predgrađa sa flašom piva u ruci, mašu hvataljkama i prevrću kobasice na skupim plinskim roštiljima. Ovi majstori roštilja veruju da dokazuju svoju muškost sebi i svojim bližnjima zato što jedu meso, a u stvari ne samo da povređuju životinje, već nanose štetu i planeti - stoji u saopštenju koje je objavila organizacija za zaštitu životinja PETA, prenosi RTS.

U Peti se pozivaju na naučna istraživanja i studiju koja je objavljena u časopisu PLOS ONE u kojoj stoji da muškarci znatno više doprinose klimatskoj katastrofi od žena, prvenstveno kroz konzumaciju mesa. Njihove navike u ishrani proizvode 41 odsto više gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by PETA (@peta)

Muškarci bi morali da preuzmu odgovornost za svoje postupke sada kada je naučno dokazano da je njihov uticaj na klimu nesrazmerno veliki i trebalo bi da preduzmu odgovarajuće korake da to isprrave, tvrde u Peti.

- Najlakši, najzdraviji i najjednostavniji način da to uradite je da postanete vegan - zaključuju u Peti.

Video: Miran san za sve ljubitelje horora: Spavajte u krevetu u maniru mrtvačkog sanduka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vitez Koja

    24. septembar 2022 | 11:38

    Kakav agresivni feministički stav.Pa ne jedu meso samo muškarci,A ne znam da li ste znali da i žene prd. .Gluplje nešto odavno nisam čuo.Pa valjda se od pasulja najviše grmi, a ne od mesa.Ok je da se zalažu da se smanji potrošnja mesa, da prezentuju prednosti veganstva i vegetarijanstva, ali da pozivaju žene da uskrate muškarcima odnose ako jedu meso, pa stvarno ste tako uradili potpunu diskvalifikaciju sebe, a ugrožavate takvim stavom svaki vid edukacije po pitanju smanjenja potrošnje mesa.Ovo se sve nadovezuje na more glupih "stavova" neke grupe ljudi koji bi da budu pametni, a nemaju kapaciteta za to.

  • Mira

    24. septembar 2022 | 12:58

    Ludilu nema kraja.

  • Cika Velja

    24. septembar 2022 | 12:59

    Putin i Bajden su u Ukrajini "naprdeli" staklenicke gasove za sledecih 5 milijardi godina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA