≫ 

Čudna svetlost snimljena iznad ruskih gradova: Ljudi uplašeni da testiraju lasersko oružje, Kremlj ćuti

Iznad Moskve, Omska i Belgoroda snimljena je čudna svetlost

  • 6

Društvenim mrežama kruže fotografije, navodno uslikane u Moskvi i Omsku, na kojima se vidi kako čudna žuto-zelenkasta svetlost obasjava nebo.

Svetlost se navodno videla i iz Belgoroda, grada u blizini granice sa Ukrajinom.

Građani na Tviteru postavljaju fotografije i snimke, ali niko nema objašnjenje šta se dogodilo.

U komentarima su pojedinci izneli strahovanja da su Rusi testirali rakete ili neko drugo opasno oružje, ali za to nema potvrda.

Iz Kremlja se nisu zvanično oglasili ovim povodom.

Iako nema potvrda da je testirano bilo kakvo oružje, na društvenim mrežama se spekuliše da je ova svetlost znak da su Rusi koristili lasersko oružje, tačnije sistem pod nazivom „Peresvet“, koji je predstavljen u martu 2018, prenosi T-Online. Za njega se kaže da može da zaslepi i onesposobi neprijateljske sisteme na udaljenosti do 1.500 kilometara.

Ipak, najverovatnije će biti da iza ovih neobičnih fotografija stoji redak prirodan fenomen i da su u pitanju svetlosni stubovi.

Ovaj redak vizuelni prirodni fenomen se stvara tako što se svetlo reflektuje o ledene kristale u vazduhu. Svetlo može da dođe od Sunca (obično kada zalazi), u kom slučaju se pojava naziva sunčani stub ili solarni stub. Nekad izvor svetla može biti i Mesec, kao i veštačka svetla, poput ulične rasvete.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA