OPASNO: Otrovni otpad iz Srbije, umesto u Kini, završio u Jadranu?

Hrvatsko Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo energetike i Srbije poveli su istragu o tome da li su otrovne materije koje izazivaju leukemiju iz srpskih pogona završile u Grčkoj, Rumuniji i hrvatskom Jadranu

  • 18

Hrvatsko Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije zajedno su uključeni u istragu o tome jesu li ogromne količine otrovnih materija koje izazivaju leukemiju iz srpskih pogona završile u Grčkoj, Rumuniji i hrvatskom Jadranu.

U hrvatskom Ministarstvu zaštite prirodne sredine kažu kako im je iz Srbije potvrđeno da se sprovodi intenzivna istraga, te da će i inspekcija zaštite okoline u Hrvatskoj, a u saradnji s Carinom RH i nadležnim telima, takođe preduzeti odgovarajuće korake.

U Ministarstvu energetike za Telegraf potvrdili su da su oni otpočeli istragu o tome da li je tačno da su ogromne količine otrovnog materijala završile u Jadranu ili u Kini.

- U saradnji s našim kolegama iz Hrvatske, čim budemo saznali da li je tačno da su opasne supstance završile u Jadranu, obavestićemo javnost o tome. Biće i odgovora na pitanje kako su tamo završile, ako zaista jesu - kažu u Ministarstvu energetike.

U proteklih godinu i po dana iz Srbije je izašlo 2.200 tona veoma otrovnog otpada koji izaziva leukemiju, a kao mesto gde je ono trebalo da bude sprovedeno, mediji su naveli jednu fabriku u Kini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    23. jul 2013 | 21:30

    Na Istri se uglavnom izjasnjavaju Istranima ili Istrijanima, malo tamo ima Hrvata, a u Vojvodini 80% Srba.

  • Nesika

    23. jul 2013 | 19:18

    Umalo da kazem da otpad i treba da zavrsi na smetlistu...ma dobro, turisticka sezona im je jalova pa sad u svemu svacemu traze razloge.

  • Seksoman

    23. jul 2013 | 20:29

    Koja turisticka sezona? Otkad je Istra hrvatska??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA