Hašim Tači propričao srpski!

Premijer Kosova prilikom otvaranja nove zgrade Opštine u Gračanici pozdravio okupljene, obrativši im se na srpskom jeziku

  • 10

Premijer Kosova Hašim Tači i specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar otvorili su novu zgradu Opštine u Gračanici, a tom prilikom je prvi čovek kosovske vlade prisutne građane pozdravio i na srpskom jeziku.

Nakon pozdrava, Tači je na albanskom jeziku rekao da je danas poseban dan za Gračanicu i Kosovo u celini.

- Pre tri godine ovde smo sa Žozeom Manuelom Barozom postavili kamen temeljac, a sada sa kosovskim i evropskim zvaničnicima otvaramo zgradu. Izgradnja tog objekta je najbolji dokaz da radimo za novo evropsko Kosovo - rekao je Tači.

Gradnju nove zgrade opštine, za koju je 2011. godine kamen temeljac postavio predsednik Evropske komisije Barozo, finansirala je Evropska unija sa 522.000 evra.

Specijalni izaslanik Žbogar rekao je da je taj objekat od 422 kvadrata moderan i funkcionalan i spreman da se u njega useli administracija koja će na najbolji i najkvalitetniji način pružati usluge građanima.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Slobodan Petrović i gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    23. jul 2013 | 20:15

    Па нормално је да прича језик земље у којој живи и чији је држављанин. То нема везе са тим што је терориста и криминалац.

  • stefan

    23. jul 2013 | 20:00

    Pa kad je skolovan u Srbiji mora da zna!

  • Mufljuz

    23. jul 2013 | 19:41

    Koreni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA