NOVI RAT NA POMOLU? Samsung i Google u svađi

Samsung želi da ostane dosledan svojim idejama i dizajnu, i nije na Google-u da diktira u kom pravcu će se ova kompanija razvijati, niti gde će trošiti svoj novac. Internet gigant nije zadovoljan što Samsung više novca ulaže u pametne satove sa Tizen OS

  • 7

Dva IT giganta, Google i Samsung ponovo su naišli na nesuglasice. Naime, izvršni direktor Google-a, Lari Pejdž, nije zadovoljan što Samsung forsira Tizen operativni sistem na njihovim pametnim satovima.

Izgleda da udruživanje sa kompanijom LG prilikom lansiranja Android Wear-a nije dovoljna kako bi Pejdž bio zadovoljan. Navodno je sastanak između njega i potpredsednika Samsunga, Džej Lija ranije ovog meseca bio veoma napet. Prilikom ovog viđanja, Leri je otkrio svoje nezadovoljstvo time što Samsung ulaže mnogo više u pametne satove koji su bazirani na Tizenu (Gear 2 i Gear Fit) nego na one koje pokreće novi Android Wear.

Južnokorejski gigant je objavio da će Tizen imati veliku ulogu u budućim planovima kompanije, iako su odložili pojavljivanje prvog pametnog telefona sa ovim operativnim sistemom.

Samsung želi da ostane dosledan svojim idejama i dizajnu, i nije na Google-u da diktira u kom pravcu će se ova kompanija razvijati, niti gde će trošiti svoj novac. Pejdž i Li su se takođe raspravljali o tome kako bi Android trebalo da izgleda, a Google je i povodom ove teme izrazio svoje nezadovoljstvo.

Naime, internet gigant je urgirao da Samsung prestane sa razvojem aplikacija koje neodovoljivo podsećaju na ono što Google već ima u ponudi.

Iako su se odnosi između dve čuvene kompanije u poslednje vreme znantno popravili, ovo je ipak dokaz da oni još uvek imaju nesuglasice u nekim veoma bitnim pitanjima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    18. jul 2014 | 17:09

    Samo linux!!! Kao opetativni sistem!! Ide na bilo koji smartfon,besplatan je!

  • Mile

    18. jul 2014 | 14:42

    Google ne zivi od Androida, ali samsung bi bez njega propao.

  • M

    18. jul 2014 | 23:43

    Google moze i bez Androida, a kamoli bez samo jednog proizvodjaca koji koristi isti na svojim uredjajima, pa makar to bio i najveci proizvodjac, dok je Samsung bez Androida nista, pre nego sto su poceli da koriste Android na svojim uredjajima, isti su bili u "hoces kusur ili zvaku" kategoriji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA