4 stvari koje morate da znate pre nego što PROMENITE POSAO

Najvažnije je da sve pažljivo razmotrite pre nego što napravite odlučujući korak

  • 0

Nezadovoljstvo na poslu kao posledicu ima motivaciju za promene nabolje, ali ponekad može da odvede u krajnost. Ljudi lako postanu zaneseni idejom da im promena posla može doneti samo najbolje. Ipak, stvarnost nije uvek takva i zato je veoma važno da  pre nego što se odlučite da promenite život – dobro razmotrite kakav posao napuštate i raspitate se o tome u kakvu  firmu prelazite.

 

Evo četiri stvari o kojima treba da razmislite pre nego što promenite posao:

 

1. Sagledajte situaciju

 

Nijedno radno mesto nije savršeno i uvek mu možemo naći manu. Ipak, bolje je razmišljati pozitivno i truditi se da sagledamo dobre strane. Ako ne volite svoje trenutno radno mesto, dobro razmislite zbog čega je to tako; da li je to što vam smeta i na šta se žalite presudno za vašu radnu produktivnost?

Proverite uslove rada, poslovnu etiku u drugim organizacijama, a zatim ih uporedite s vašom sadašnjom pozicijom. Ukoliko shvatite da bi vam u nekoj drugoj kompaniji bilo bolje i da biste bili srećniji; ne oklevajte, ali je vrlo važno da ne srljate i da pažljivo analizirate situaciju.

 

2. Uradite domaći

 

Ako želite da pronađete posao u koji ćete se bolje uklopiti – uradite domaći. Iskoristite dostupne izvore da biste saznali sve o firmi. I kopajte dublje o detaljima posla i poslovnim  planovima, sve to možete da saznate tokom intervjua.

 

Razgovori za posao nisu samo otkrivanje vaših veština i radne biografije, oni su poslednja prilika da otkrijete kako bi izgledao vaš život u novoj firmi.

 

Foto: Profimedia, CandyBox

Foto: Profimedia, CandyBox

 

3. Promena treba da vas nagradi

 

Kada ste već rešili da promenite posao, izaberite onaj koji će vam pomoći da budete bolji u svom poslu i omogućiti vam da obogatite radnu biografiju

 

- Ako je vaš cilj da se razvijate, onda birajte tržišta koja su u porastu.

- Ako vas privlače visokorizični poslovni zadaci, onda birajte veće izazove.

 

Ovakva okruženja daće vam vetar u leđa i na kraju vas nagraditi uspehom, novim poslovnim dostignućima, čak i priznanjima.

 

4. Kvalitet života

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Zapitajte se: na koji način će promena posla poboljšati kvalitet vašeg života? Da li je to zdravija radna sredina? Ili veća plata? Bolji kolektiv? Perspektivniji posao? Šta god da je to ka čemu težite, ova promena to treba da vam omogući i u tom smislu ne pravite kompromise. Jednostavno ne odustajte dok ne ostvarite cilj.

 

Najvažnije je da sve pažljivo razmotrite pre nego što napravite odlučujući korak. Nepromišljene odluke koje pravite dok ste pod uticajem emocija mogu biti pogrešne i umesto boljitka doneti promašaj. Usredsredite se na napredak, usavršavanje; otkrijte nove mogućnosti razvoja, koje će doneti bolju verziju vas i novi, pozitivniji način života. I ne napuštajte postojeće radno mesto dok niste osigurali novo.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA