ODLAZAK LEGENDE: Preminuo Lemi Kilmister (70), pevač grupe "Motorhead"! (VIDEO)

Legendarni roker napustio nas je četiri dana posle svog 70. rođendana

  • 23

Lemi Kilmister, legendarni pevač grupe "Motorhead", preminuo je samo dva dana pošto je ustanovljeno da ima galopirajući rak, a četiri dana posle svog 70. rođendana. 

Jedan od najupečatljivijih frontmena u istoriji rokenrola je, doduše, u poslednje vreme poprilično kuburio sa zdravljem, pa je bend morao da otkaže mnoge koncerte tokom 2015. godine. Bilo je planirano da grupa u januaru krene na britansku turneju, u sklopu promocije albuma "Bad Magic" koji je objavljen u avgustu.

Lemi je preminuo samo mesec i po dana posle smrti bivšeg bubnjara grupe Fila Tejlora.

Slavnog rokera smo, po poslednji put, imali prilike da vidimo u našoj zemlji sa svojim bendom 10. jula na festivalu "Exit".

Lemi Kilmister je osnovao "Motorhead" 11. juna davne 1975. godine. Bend je iza sebe ostavio brojne čuvene pesme poput, pre svih, "Ace Of Spades", pa zatim "Killed By Death", "Overkill", "Hellraiser"...

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    29. decembar 2015 | 03:49

    E, moj Lemmy... Ni nebo nije naivno! Pocivaj u miru, legendo! Hvala ti za sve note koje si nam poklonio! Ziveces dok i nas ostalih bude! :(

  • -

    29. decembar 2015 | 03:41

    Legendo hvala za sve

  • Darko

    29. decembar 2015 | 13:06

    Upoznao sam Lemmya davne '93 u New Yorku na potpisivanju ploca. Bio je sav u crnom, sa belim cizmama i kaubojskim sesirom...Kad sam dosao do njega, zahvalio sam mu se sto se nikada, nikad nije prodao, sto je uvek svirao ono sto on voli i ono sto on jeste...On mi je rekao da nikada ni nece drugacije biti...Muzika je izgubila velikana, ostace velika praznina posle njega. Mi, koji smo odrasli sa njegovom muzikom, mozemo samo da zahvalimo Bogu sto je ziveo u nasem vremenu i sto smo bili privilegovani da slusamo ono sto je on stvorio. Neka ti je laka zemlja legendo...zauvek si u nasim srcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA