Tužna slika prosečnog srpskog frižidera pred platu (FOTO)

Balada o jednoj plati

  • 26
Foto: Telegraf

Mnogi kojima 10-og u mesecu leže jedna prosečna plata danas saosećaju, a prizor sa fotografije u sopstvenom stanu je kao zamrznuta slika.

Otvoriš. Zatvoriš. Otvoriš još jednom. Gle, ništa se nije promenilo. Zaboraviš da imaš frižider, tako je najlakše i čekaš do poslepodnevnih sati kada leže plata. Naročito poznato mlađim generacijama.

Ko ne zna da štedi i rasporedi još se sa setom priseća istog dana po redu u novembru. Kad zarađuješ samo za sebe i ne moraš da brineš - to je, bre, najveći "rakoš". Odmah su poplaćani svi računi, i te muke da se rešiš do 15-og u mesecu. Mora nešto i da se kupi za ormar ili cipelarnik. Do 20. redovno staju svi dogovori za pića i viđanja, a još pet dana živi se "ljudski". E, onda postaješ svestan da si tek na pola meseca i da si sebe doveo do "prosjačkog štapa" i nije loše otići kod roditelja na ručak.

Da ti dupliraju platu - džaba, opet bi po istom šablonu, uvek nešto zafali čak i da pokušaš da se kontrolišeš. Začarani krug.

I po frižideru, po ko zna koji put rastegneš malo da se zavaraš da je pun, a ne možeš ni dva sastojka da spojiš u jedno jelo. Balada o jednoj plati.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kiza

    10. decembar 2018 | 12:23

    Pokazite ovu sliku Vucicu da vidi kako izgleda prosek od 500€

  • bane

    10. decembar 2018 | 15:43

    Zato na sledecim izborima opet treba da se glasa za Vucica ,jer ako bi nam frizideri bili puni ceo mesec postali vbi debela nacija ,ovako nas voljeni pretsednik misli o nasoj liniji ,posebno o penzionerima i starima,pazi da nebi dobili holesterol od masnoce.Zato ponovo cu da glasam za naseg vpljenog Vucka.

  • Niki

    10. decembar 2018 | 12:30

    U mome nema ni ovoliko....😦😦😦😦😦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA