Cvetni tepih u Briselu drugačiji posle pola veka: Pogledajte kako ih čuvaju i na 30 stepeni

Tepih od cveća treba da izdrži četiri dana na temperaturama preko 30 stepeni Celzijusovih, pa su dizajneri morali da zamene brojne begonije za belgijske dalije, koje sadrže više vode.

  • 0
Brisel, tepih cveća Foto: Tanjug/AP

U belgijskoj prestonici nakon odsustva zbog kovid-19, na raskošnom Grand palasu, ovogodišnji dizajn tepiha od cveća podseća na prvi tepih postavljen 1971. godine koji je bio inspirisan arabesknim oblicima, preneo je briselski portal Euraktiv.

Kreatori ogromnog briselskog tepiha od cveća koji krasi prostor ispred gradske skupštine, odlučuju se za cveće otpornije na toplotu i saksijsko cveće prvi put u 50-godišnjoj istoriji umetničkog projekta kako bi se prilagodili toplotnom talasu koji je pogodio Evropu. Ranije je korišćeno rezano cveće, ali ove godine upotrebljeno je saksijsko za koje se očekuje da će bolje podneti vrućine.

Ranije je korišćeno rezano cveće, ali ove godine upotrebljeno je saksijsko za koje se očekuje da će bolje podneti vrućine.

- Moramo da se prilagodimo - izjavila je Anete Kac, generalna direktorka projekta.

Stotinu volontera naoružanih flašama vode i šeširima, od kojih su mnogi doputovali iz inostranstva, provelo je više od šest sati postavljajući cveće.

Meksički umetnik koji je dizajnirao tepih, Ro Aguilar Aguado, rekao je da se na intenzivnom suncu ističu boje dizajna.

Organizatori ističu da je za pravljenje tepiha od cveća površine 1.680 kvadratnih metara utrošeno 400.000 cvetova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA