≫ 

Poznata voditeljka Nikolina Pišek: Psi pružaju bezuslovnu ljubav (FOTO)

"Ne vodim statistiku o životinjama, uglavnom psima, kojima sam pomogla i koji su srećno udomljeni. Ne znam tačan broj", ističe ona

  • 12

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Nikolina Pisek (@nikolina_pisek) дана

Popularna voditeljka i medijska ličnost Nikolina Pišek, poznata kao veliki ljubitelj pasa i borac za njihova prava, podelila je za Apetit.rs svoje iskustvo, a dala i neke savete za sve one koji razmišljaju da uzmu svog prvog ljubimca. Evo šta je još ona rekla.

* Šta Vas je "osvojilo" kod pasa koje ste do sada imali i koji Vam je posebno ostao u sećanju?

- Svaki pas je bio, ili jeste poseban na svoj način, sa svojim karakterom, načinom komunikacije, temperamentom. Ono sto im je zajedničko jeste količina ljubavi koju pružaju, a koja je bezuslovna.

Pomeranac pas Foto: Pixabay

U sećanju će mi zauvek ostati moj prvi pas, kavalirski španijel Tajson, ubijen 2013. godine. I sada me uhvati tuga kada ga se setim. Ne želim prizivati u memoriju tužne detalje, želim ga se sećati onakvog kakav je bio: veseo, veran, prepametan, lakom na hranu i ljubitelj dugokosih žena - ljudske vrste. Unutar vlastite preferirao je kujice koje su mu imponovale veličinom, po mogućnosti doge.

Sada ih imam 4: dvoje pomeranaca, Artura i Beatris, kavalirskog španijela Majka (sina od Tysona), i mešanku Elizabet Tejlor - ističe Nikolina.

pas, kuče, štene, kuca Nikolina ne zna broj pasa kojima je pomagala Foto: Pixabay.com

* Poznati ste kao aktivista u oblasti zaštite prava životinja, a čak ste i sami udomljavali pse. Šta to za Vas znači?

- Trudim se da osvestim ljude u svojoj blizini na mekan, nemilitantan način, i drago mi je da uspevam. Pobornik sam teze da čovek treba da bude inicijator promena u svom okruženju, i da te promene nisu nikada premale da bi bile nebitne. Svaka inicijativa je bitna.

Ne vodim statistiku o životinjama, uglavnom psima, kojima sam pomogla i koji su srećno udomljeni. Ne znam tačan broj. Koliki god da je, nije konačan, tako da uvek imam nekoga koga bih dodala na spisak.

Bitno je da sve sto radite, radite s punim razumevanjem o posledicama vaših dela, i sa mirnom savešću. Znam da će uvek biti neodgovornih pojedinaca, ali to nije izgovor da se ja prestanem truditi - kaže poznata voditeljka.

Miroslav Luković Mister X, Nikolina Pišek, Frizerski Salon Popularna voditeljka je veliki ljubitelj pasa Foto: Nikola Tomić

*Šta to pomerance izdvaja od drugih pasa?

- "Portabl" su, ili nežargonskim jezikom rečeno - nosivi su. Vrlo su praktični za putovanja, uklapaju se u sve situacije, nisam ih doživela kao posebno osetljive ili zahtevne, ćudljivi su koliko i bilo koja druga rasa, razdražljivi koliko to uobičajeno mali psi mogu biti.

Moji su podosta mazni i vole društvo, vole ljude i druge pse, slobodno trče parkom, ne vodim ih na uzici osim blizu puteva i čak me žele i poslušati - navodi ona.

pas, kuče, štene, kuca Nikolina takođe savetuje usvajanje nekog odraslog psa Foto: Pixabay.com

* Kako najradije provodite vreme sa svojim psima: aktivno, ili u udobnosti doma, i zašto?

- Obožavam lepo vreme i duge šetnje šumom. Mislim da su tada i moji psi najsrećniji. Volim i odlaske na more - malo je logistički zahtevno, ali na kraju smo svi najsrećniji tamo - kaže Nikolina.

Na pitanje šta imate da poruči osobama koje razmišljaju o uzimanju svog prvog psa, poznata voditeljka je odgovorila da treba dobro promisliti o svojim mogućnostima i navikama, o načinu života koji vodite, o eventualnoj pomoći koju biste i od koga mogli imati. Treba dobro procenite moguće troškove i razmotrite opciju usvajanja. Nikolina takođe savetuje usvajanje nekog odraslog psa.

- Prednosti toga su da je njegov karakter već formiran, ništa vas neće moći preterano iznenaditi (osim na bolje, ukoliko ćete se prema njemu odnositi na pravi način). Dečje bolesti su iza vas i vama samo preostaje da uživate u svom novom članu porodice - poručuje popularna voditeljka.

Pomeranac pas Foto: Pixabay

VIDEO Nikolina Pišek o ćerki: Lakše je bilo kada je bila mala, sad je pakao

(Telegraf.rs/Izvor: Apetit.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA