• 3

Stotinu pasa lutalica primila u svoju kuću kako bi ih spasla od udara uragana na Bahamima (FOTO)

Na taj potez odlučila se čim je saznala da će uragan Dorijan neminovno udariti na Bahame

  • 3
The Voiceless Dogs of Nassau

Udomila stotinu pasa na Bahamima; Foto: Facebook/Chella Phillips/The Voiceless Dogs of Nassau, Bahamas

Čila Filips iz prestonice Bahama Nasau, koja obožava životinje, odlučila je da u svom domu skloni stotine pasa lutalica kako bi im spasla život od snažnih udara uragana Dorijan.

Na ovaj potez odlučila se čim je osetila da je uragan dostigao kategoriju 5 i da će neminovno udariti na Bahame i naneti veliku materijalnu štetu i opasnost po živote ljudi.

Ona je takođe mislila i na ostala živa bića, u ovom slučaju pse lutalice, a na Fejsbuk profilu objavila je fotografije njenih "novih drugara", uz napomenu da je 79 pasa spavalo u njenoj spavaćoj sobi.

- Bilo je ludo sinoć. Dešavalo se da i da izvrše fiziološku potrebu, ali barem su ispoštovali moj krevet i nisu skakali po njemu - našalila se Čila, a onda dodala da svako ostrvo na Bahamima ima mnogo pasa lutalica.

The Voiceless Dogs of Nassau

Psi su bili poslušni i nisu uskakali u njen krevet; Foto: Facebook/Chella Phillips/The Voiceless Dogs of Nassau, Bahamas

- Srce mi se cepa kada znam da ta bića nemaju gde da se sklone od ovog čudovišta koji razara Bahame. Samo ih Bog može zaštititi - napisala je.

U ponedeljak je ažurirala svoj status i dodala da je njena kuća poplavljena u snažnom nevremenu i udaru uragana koji je, prema poslednjim informacijama, usmrtio petoro ljudi.

- Nakon stresne noći, sada smo u redu. Voda je probila u našu kuću, a čak ni tri pumpe nisu mogle da pomognu, pa smo uzeli kofe i morali smo da vodimo izgubljenu bitku - rekla je Čila i dodala da je domaćinstvo ostalo bez struje, a da je munja spržila televizore, tako da uplašeni psi koji se nalaze u njenom domu više "neće moći da gledaju crtaće" dok porodica ne nabavi nove TV uređaje.

The Voiceless Dogs of Nassau

Čila je pomogla nekolicini lutalica da se sklone od udara uragana; Foto: Facebook/Chella Phillips/The Voiceless Dogs of Nassau, Bahamas

Čili Filips je mislima uz celokupno stanovništvo Bahama u ovoj teškoj situaciji.

- Molim se za druga ostrva koja su pretrpela veliku štetu. Ne vidim kako bi bilo koji pas ili živo biće na ulici moglo da preživi ovako nešto. Svim srcem sam uz njih - dodala je brižna građanka prestonice Nasau.

VIDEO: Ovo su stravične posledice uragana Dorijan: Ušao u svoju uništenu kuću do struka u vodi!

(Telegraf.rs/Mirror)

Komentari

  • Milica

    Milion puta bravo za Gdju Cilija sa Bahama sto je primila u svoju kucu 100 pasa lutalica da ih skloni od uragana. Bravo bravo

  • Bas

    Bolje ljude da je sklonila

  • 888

    Svaka cast !

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima