• 0
 ≫ 

Deveti život mačka sa Sicilije: U nesreći je izgubio šape, pa postao zvezda Instagrama

 ≫ 

Šestogodišnji mačak po imenu Vito postao je internet senzacija. Ugrađene su mu dve proteze za zadnje noge koje su stradale kada ga je udario auto.

  • 0
Mačka

printscreen/instagram.com/vituzzosuperstar

Vito ili Vituzo je mačak koji je doživeo amputaciju šapa. Nesreća se dogodila kada je sam napustio stan u Milanu, dok su njegove vlasnice bile na medenom mesecu.

Operacija ugradnje proteza na kosti životinja nisu imale mnogo uspeha u Italiji sve dok na red nije došao Vito. U ovakvim okolnostima životinje su najčeše uspavljivane, ali zahaljujući tehnologiji na hiljade njih dobiće novu priliku za život.

Vito je sada ponovo živahan, ponosno skakuće po kući i dvorištu, a nalozi na društvenim mrežama koje vode vlasnice Silvija i Linda doneli su mu ogromnu popularnost.

 

 

 

Silvija i Linda su za BBC ispričale da ih je na ovaj korak inspirisala mačka iz Britanije po imenu Oskar koja je doživela sličnu sudbinu.

 

Ko je Vito?

Prelepi mačak dolazi iz grada Sen Vito Lo Kapo koji se nalazi na jugu Sicilije. Bio je u vlasništvu Silvijine majke, a posle njene smrti preselio se u Milano.

Silvija i Linda su se venčale u julu 2018. godine. Zbog poslovnih obaveza morale su da odlože medeni mesec za decembar. Kada su otišle na putovanje o Vitu je brinuo njihov prijatelj. Mačak je bez nadzora napustio kuću i auto ga je pregazio.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Buongiornooooo! #vituzzosuperstar #bioniccat #gattissimi #igatticonquisterannoilmondo #catoftheday #ilovemycat #catloversA post shared by Vituzzo superstar (@vituzzosuperstar) on

 

 

U nesreći je izgubio šapu, potom je zbog infekcije izgubio i drugu, pa je sve izgledalo kao da se bliži ono najgore. Ipak, Vito se oporavio od strašnih povreda, a veterinari su mu ugradili privremene šape i posvetili se traženju trajnog rešenja. Došli su na ideju da mu ugrade proteze po prinipu opruga, slično onim koje koriste sportisti.

Naredna operacija je bila uspešna, a Vito je počeo da se privikava na svoje nove proteze. Samo godinu dana kasnije on je potpuno ovladao veštinama penjanja, skače i trči u kući kao nekada.

Video: Upoznajte najdebljeg mačka na svetu

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari