• 0

Zastrašujuća lepota: Plava tarantula liči na igračku, ali malo ko bi se igrao sa njom

Čuvanje tarantule kao kućnog ljubimca danas nije neobična pojava, a biti u blizini ovog otrovnog pauka mnogima uliva strah u kosti

  • 0

Jarko plava boja karakteristična je za tarantulu koja potiče iz Indije. Izgled "hodajućeg safira" pomogao je pojedinim vlasnicima da prevaziđu strah od paukova.

Korisnik Tvitera objavio je snimak na kom se vidi prava tarantula. Ipak, njena boja podseća na pauka koji se može kupiti u prodavnici igračaka. Telo zglavkara sa snimka je jarko plave boje, poput safira, a mestimično je išaran žutim, belim i crnim tačkama.

Mišljenja korisnika o neobičnoj životinji su podeljena. Najveći broj njih divi se lepoti tarantule. Pojedini korisnici zaprepašćeni su činjenicom da plavu tarantulu čuvaju kao kućnog ljubimca, jer je reč o otrovnom pauku, piše Sputnik.

U pitanju je vrsta Poecilotheria metallica, u svetu poznata i kao indijski safir. Ime je dobila po regionu koji je njeno prirodno stanište. Naučnici tvrde da je zaista reč o otrovnoj vrsti, ali nema podataka o tome da je usmrtila čoveka.

Video: Mali pauk u nedrima nesto ajde da vas vidim da menjate mesto

(N. N.)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima