Ako vas ljubimac tužno gleda kad izlazite iz stana, pustite mu ovu muziku. Pomoći će mu

Kompanija Spotifaj ponudila je genijalnu opciju ljubiteljima životinja

  • 1

Mnogi vlasnici požele da ne odu na posao ili propuste druženje sa prijateljima, jer prilikom izlaska ugledaju tužan pogled svog kućnog ljubimca.

Menadžeri Internet platforme Spotifaj odlučili su da priteknu u pomoć vlasnicima kućnih ljubimaca. Svi koji žele da prijatnim zvukom zaokupe pažnju životinja, moći će da to učine kreiranjem plej liste na osnovu vrste životinje i njene naravi.

Čelinici IT giganta ponudili su ovu opciju korisnicima, jer su rezultati istraživanja pokazali da 71 odsto vlasnika pušta muziku svojim ljubimcima.

Preko alata "Pet Playlists" može se napraviti lista numera za pse, mačke, iguane, hrčke i ptice. Potom vlasnici otkrivaju koliko je njihov ljubimac temperamentan, kako bi pomogli softveru da sačini najbolju opciju.

Na primer, lista pesama za opuštenu, znatiželjnu i stidljivu mačku uključuje poznate numere Kurta Vajla - "All Cats Are Grey" i "Never Run Away".

Spotifaj je objavio i podkast pod nazivom "Omiljeni podkast mog psa" koji bi trebalo da umiri pse kada vlasnici nisu kod kuće. Petosatna emisija obiluje ambijentalnom muzikom, a počinje naracijom engleskog spikera koji se obraća svojim četvoronožnim slušaocima.

- Znam da ćete se opustiti i provesti prijatne trenutke - kaže britanska glumica Džesika Rejn na početku tonskog zapisa.

Glumac Ralf Ineson domaćin je druge epizode. Široj publici postao je poznat po ulozi u seriji "Igra prestola". Dok se u pozadini čuju prijatne note, svojim glasom pokušava da opusti i zabavi usamljene pse.

Plejlista namenjena životinjama pokazala se kao korisno rešenje za osam od deset vlasnika pasa, otkriva Spotifajevo istraživanje. U njemu je učestvovalo oko 5.000 vlasnika kućnih ljubimaca iz Velike Britanije, SAD, Australije, Italije i Španije, piše New York Post.

Istovremeno, istraživanje je otkrilo da 46 odsto vlasnika veruje da muzika izaziva stres kod kućnih ljubimaca. Oko dve trećine vlasnika peva svojim životinjama, a 57 procenata pleše sa njima.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • milan

    20. januar 2020 | 14:10

    Moja cerka ima macora Maksa kome su , pre neku godinu kupili trazistor da mu svira dok nisu tu. A u skorije vreme je otkriveno da voli pesme grupe "Galije , Odmah dolazi i leze pored mobilnog, iz koga ide muzika , na sofu.,Al ne voli sve pesme. Ima omiljene , za one druge negoduje . Ima i druge drage pevace ali iako je sa engleskog govornog podrucja obozava srpski i dolazi samo na komandu , Dodji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA