• 3

Svaka peta osoba bi radije imala psa nego bila u vezi

Ispostavlja se da je najbolji čovekov prijatelj ujedno i najbolji životni saputnik. Šta biste vi radije?

  • 3

Istraživanje britanske organizacije ''The Kennel Club'', posvećene brizi o psima, pokazalo je da bi svaka peta osoba radije imala psa nego bila u vezi, a čak polovina ispitanika je potvrdila da su privrženi svojim psima, zato što su pouzdaniji od ljudi.

Bil Lambert, predstavnik organizacije, istakao je da je u porastu broj ljudi koji bi radije delili svoj život sa četvoronožnim prijateljem, nego sa ljudskim partnerom. On objašnjava da psi svojim vlasnicima daju priliku da se rasterete od problema koji ih tište u svakodnevnom životu. Šetnja sa psom po svežem vazduhu ili maženje na kauču veoma su pogodne po čoveka sa psihološke tačke gledišta.

- Psi mogu da imaju puno sluha, pomažu svom vlasniku da se izbori sa stresom i igraju značajnu ulogu u poboljšanju njegovog zdravstvenog i telesnog stanja - kaže Lambert.

Istraživanje takođe pokazuje da su psi od velike koristi i za one koji tragaju za ljubavlju. Više od petine ispitanika je otkrilo da su pozvani na sastanak dok su šetali svoje pse. Kao najprimamljivija pasmina su se pokazali biglovi, springer španijeli i nemački ovčari, stoji u navodu UNILAD-a.

Vlasnici korgija i zlatnih retrivera su, takođe, podelili podatak da su im njihovi psi pomogli da pronađu ljubav. Lambert smatra da ovo saznanje nije nepojmljivo, s obzirom na činjenicu da su psi savršeni za „probijanje leda”.

- Obično ljubav prema psima povezujemo sa dobrim ljudima - smatra on.

(N.I.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zdravko

    Ja evo pročitao do kraja i kažem bolest. Imam psa ali prvo sam našao ženu pa onda psa jer sam zdrav i znam šta su prirodne potrebe čoveka.

  • RSK

    Bolest

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima