• 0
 ≫ 

Upoznajte Kvazimoda, psa sa retkim poremećajem kičme

 ≫ 

On je odmah osvojio srca onih koji su ga spasli

  • 0
nemački ovčar

Foto: Unsplash

 

Kvazimodo, pas kojeg je sa ulice spasio centar za spasavanje životinja „Secondhand Hounds“ u Minoseoti, rođen je sa sindromom kratke kičme. To je sve što su u skloništu znali o njemu kada su ga doveli. Ovaj genetski poremećaj je toliko redak da je Kvazimodo jedan do ukupno 13 pasa na svetu koji ga imaju, piše Cesarsway.com.

Kada je pokupljen sa ulice, verovalo se da je star pet godina. Grupa koja ga je spasila odmah se bacila na to da mu nađe adekvatan dom, opisavši ga kao „druželjubivog, divnog i slatkog“.

Kvazimodovo stanje dovelo je do uvrtanja njegove kičme, što znači da bi kao stariji mogao da ima zdravstvenih problema zbog ometenog razvoja unutrašnjih organa. Stanje njegove kičme najverovatnije je podsledica parenja bez nadzora.

U centru za spasavanje životinja verovali su da mu mogu naći dom, jer su već dva takva psa, Pig i Kuda, udomljeni bez obzira na svoje stanje.

Drugog dana posle spašavanja Kvazimodo je otišao kod veterinara, a posle toga je mogao da bude predat na usvajanje.

Ipak, s obzirom na njegove posebne potrebe i na to što su ga u centru zavoleli, sklonište „Secondhand Hound“ postalo je njegov dom. Tako je Kvazimodo postao simbol spasenih pasa i pasa sa posebnim potrebama.

U nastavku možete pogledati koliko lep život sada vodi.

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari