• 3
 ≫ 

Žena usvojila šest pasa sa specijalnim potrebama, a razlog je predivan

 ≫ 

Usvojite psa, ne kupujte ga

  • 3
Psi Foto: Facebook

Pronalaženje doma za ljubimce sa posebnim potrebama uvek je teško. Trejsi Fouler iz Vermonta bila je spremna za taj izazov. Od kada je, pre nekoliko godina, izgubila svog voljenog nemačkog ovčara Hejdena, Trejsi redovno usvaja kučiće iz azila.

Njena porodica se sada sastoji od osam pasa, od kojih je šest sa posebnim potrebama. Ona ih zove Čopor Fouler i uz njenu pomoć, oni žive potpuno normalan i srećan život.

Hejden se dugo borio sa opakom degenerativnom mijelopatijom. Pas je bolovao dugo i na kraju je završio u kolicima. Paraliza nije slomila njegov duh i Trejsi tvrdi da se igrao do poslednjeg dana. Nakon što je Hejden preminuo, vlasnici je nedostajao zvuk kotrljajućih kolica, pa je odlučila da u njegovu čast usvoji pse poput njega - prenosi Bored Panda.

- Trenutno imam osam pasa. Šest je sa specijalnim potrebama i dva nemačka ovčara koje sam imala pre nego što sam usvojila ostale. Redovno upozoravam goste da paze na noge, jer postoji mogućnost da će biti pregaženi - istakla je Trejsi.

Članovi Foulerovog čopora pored gazdaričine neizmerne ljubavi, obožavaju da se međusobno igraju. Pogotovo u toku zimskih meseci, kada sneg prekrije imanje, pa Trejsi kolica zameni skijama da bi psi mogli da nastave da se igraju napolju.

Trejsi smatra da ljubimci sa specijalnim potrebama nisu za svakoga, ali da briga o njima nije previše teška. Dodala je i da ako se ljudi boje da čiste iza svojih ljubimacama, ljubimci sa specijalnim potrebama nisu za njih. A ako to ne predstavlja problem, onda ne postoji razlika.

Video: Pas je mirno spavao u dvorištu kada je uskočio leopard: Počela je ljuta borba za život ili smrt

(K. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podrska

    16. april 2020. | 10:26

    Volim ljude koji vole ovakav zivot. Koji pomazu slabijim od sebe. Volim ljude koji vole zivotinje. Oni du drugaciji od ostalih. Oni umeju da brinu i o ljudima, razvijena je empatija.

  • Barre,VERMONT

    16. april 2020. | 13:27

    Pa ovi imaju i tablice na ovim pomocnim sankama. Dobra fora !! Svaka cast ovoj gospođi, humanost na djelu.

  • Sonja

    17. april 2020. | 22:34

    Veliku dušu i srce gospodja ima!svaka joj čast,živela 100 godina!