• 0
 ≫ 

Da li je ovo povrće bezbedna hrana za vaše pse ili ne biste smeli uopšte da im ga dajete?

 ≫ 

Često svojim ljubimcima dajemo namirnice koje i sami jedemo, ne razmišljajući o tome da li je to dobro za njihovo zdravlje

  • 0
pas, kuče, hrana Pixabay.com

Nije nikakva tajna to da psi vole hranu za ljude, piše Cesarsway. Naša hrana jeste ukusna, ali postoji lista stvari koje ne bismo smeli da dajemo kučićima zbog njihovog zdravlja, a uglavnom zbog toga jer je ta hrana otrovna za naše ljubimce. Ta lista uključuje neke dobro poznate stvari kao što su: čokolada, masline, kosti, klipovi kukuruza, mleko, plavi sir i bilo šta što sadrži alkohol ili kofein.

Naravno, postavlja se pitanje o hrani baziranoj na povrću, kao što su paradajz i krastavac. Da li su oni dobri za naše ljubimce ili su otrovni? Ipak, odgovor je malo komplikovaniji.

Kada su sirovi i nisu kiseli, krastavci su savršeno zdravi za naše pse. Zdravi su, imaju malo natrijuma i malo kalorija, ali trebalo bi da ih iseckate na sitne komade, kako biste izbegli da se vaš pas zadavi njima. Istovremeno bi trebalo da vodite računa o tome da im ne date previše krastavaca odjednom, jer to može dovesti do gastrointestinalnih problema kod vašeg ljubimca.

Sa druge strane, paradajz nije preporučljiv za ljubimce jer sadrži solanin, koji je štetan za pse.

Uopšteno govoreći, zreli paradajz ima manje solanina u poređenju sa zelenim paradajzom ili zelenim delovima poput peteljki ili listova, tako da je zdravo povremeno im davati zreo paradajz.

Međutim, ukoliko uzgajate paradajz u svom dvorištu, trebalo bi da preduzmete mere kojima ćete držati svog psa dalje od njih jer postoji rizik da se otruju solaninom. Simptomi trovanja paradajzom na koje bi trebalo da obratite pažnju kod pasa su: promene u otkucajima srca, gubitak koordinacije, slabost u mišićima, podrhtavanje, napadi i gastrointestinalne smetnje. Iako ovi slučajevi mogu biti retki, nemojte rizikovati i držite paradajz dalje od vašeg psa.

Video: Da je Lunja ovde, sve bi bilo lakše: Maza sama u borbi sa špagetom

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari