• 3
 ≫ 

U Italiji usvojen poseban zakon: Kućni ljubimci sa vlasnikom idu na večni počinak

 ≫ 

Ozakonjeno da se kućni ljubimci mogu sahraniti sa vlasnikom

  • 3
pas i muškarac foto: pixabay.com

Od danas u italijanskoj pokrajini Ligurija moguće je sahraniti kućnog ljubimca zajedno sa vlasnikom, a to je predviđeno upravo usvojenim izmenama zakona o pogrebnim uslugama i pravilima koja se odnose na ukop kućnih ljubimaca, a koje je usvojilo Regionalno veće pokrajine.

Pepeo kućnih ljubimaca, kako navodi Ansa, nakon kremiranja i u zasebnoj urni, moguće je položiti u istu grobnicu sa vlasnikom ili u porodičnu grobnicu na zahtev ili po volji pojnika ili njegovih naslednika.

Više od 40 odsto Italijana ima kućnog ljubimca, a Italijani su, prema anketi koju je sproveo Amazon, najviše vezani za svoje ljubimce, a čak 71 odsto anketiranih drži da je kućni ljubimac kao dete.

Možda čak i više od deteta, jer Italija je po niskoj stopi nataliteta prva u Evropi. Prošle godine zabeležen je rekordno nizak natalitet u poslednjih 102 godine - rođeno je samo 349 hiljada dece.

Prema statistikama Italijani drže kod kuće 60 miliona i 300 hiljada domaćih životinja, a ta ljubav ih košta godišnje dve milijarde i 300 miliona evra.

Video: Snimak koji je videlo preko 156 miliona ljudi: Maca protiv kamere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paolo

    1. jul 2020. | 13:48

    Pozdravljam! To je nacin da se rese tolikih lutalica, a u Italiji ih je skoro koliko i stanovnika 👏.

  • paulina

    2. jul 2020. | 14:31

    takodje pozdravljam,ko nije lutalice video u italiji u srbiji nesmes do kontejera da bacis djubre copori divljih pasa u naseljima....